Index Vakbarát Hírportál

Négypárti parlamentet várnak az Index olvasói

2010. április 11., vasárnap 18:57

A Fideszt, az MSZP-t, a Jobbikot és az LMP-t várják a parlamentbe az Index olvasói. Tippjátékunkban a Fidesz többséget szerzett, egy hajszálnyival ért el jobb eredményt az MSZP a Jobbiknál, és éppenhogy bejut az LMP.

Napokon keresztül az Indexen is lehetett tippelni a választások végeredményére. Természetesen a felmérés nem reprezentatív, valamit azért elmond arról, milyen eredményre számítanak az Index olvasói.

Este hétig lehetett tippelni arra, hogy az országos listát állító pártok milyen eredményt fognak elérni a választásokon. Az eredmény a legjobb közvéleménykutató cégek eredményével vetekszik.

Az Index olvasói szerint négypárti lesz a parlament, az MDF és a Civil mozgalom nem éri el a parlamenti küszöböt jelentő öt százalékot.

Olvasóink szerint a Fidesz nyeri a választást, többséget szerez a parlamentben, de nem lesz meg neki a kétharmados többség. A tippek átlaga szerint 54,2 százalékot kapnak. Második helyen az MSZP-t hozták ki, 17,6 százalékkal. Hajszálnyira marad el ettől a Jobbik, a tippek alapján 16,5 százalékot érnek el a választásokon.

A negyedik parlamenti párt pedig az LMP lesz az olvasóink alapján, ők éppenhogy átlépik az öt százalékos küszöböt, 5,28 százalékra tippelték őket.

Nem kerül be a parlamentbe az MDF, az átlagok alapján 2,9 százalékot kapnak. A Civil mozgalmat pedig 1,1 százalékra tippelik.

Rovatok