Index Vakbarát Hírportál

Nem találtak kormányzati papírokat a szeméttelepen

2010. április 26., hétfő 14:20

Nincs nyoma az állítólag több mázsányi minisztériumi irathalomnak a csepeli hulladékudvarban.

A választás második fordulója előtt, április 23-án, pénteken érkezett hír arról, hogy állítólag több mázsa kormányzati dokumentumot talált a Fidesz lakossági bejelentés alapján egy XX. kerületi szeméttelepen. A Hír TV információi szerint a zsákokban talált iratokon legtöbbször Oszkó Péter pénzügyminiszter, Hónig Péter közlekedési és energiaügyi, valamint Draskovics Tibor volt igazságügyi és rendészeti miniszter aláírása szerepel.

A rendőrséghez eredendően nem érkezett hivatalos bejelentés sem a lakosságtól, sem a Fidesztől arról, hogy kormányzati dokumentumokat találtak volna. Az igazságügyi és rendészeti miniszter felkérte a budapesti rendőrfőkapitányt, hogy vizsgálja meg a rendőrség az iratok valódiságát.

A második fordulós szavazás után rögtön, hétfőn, helyszíni szemlét tartottak a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technika Osztályának munkatársai a Budapest XX., Török Flóris úton lévő, szelektíven gyűjtött papírok feldolgozását folytató hulladékudvaron. A szemle során a rendőrök nem találtak sem az Igazságügyi és Rendészeti, sem a Közlekedési, sem a Pénzügyminisztérium által készített iratokat, közölte a BRFK hétfő kora délután.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság ettől függetlenül eljárást indított, hogy a három minisztériumból kerülhettek-e a hulladékudvarra iratok, és hogy történt-e bűncselekmény. A rendőrök a minisztériumok illetékeseit, és az iratokat állítólag megtaláló magánszemélyt is kikérdezik.

A dokumentumok a hírek szerint adózásról szóló előterjesztéseket, az atomenergia alkalmazásának biztonságáról szóló dokumentumokat, törvényjavaslatokat és számlákat tartalmaztak többek között.

Rovatok