Index Vakbarát Hírportál

Domokos László

Fidesz-KDNP, Békés megye, 5. vk. (Szarvas)

2010. április 12., hétfő 00:43

Békéscsabai polgármesterként kezdett bele a főállású politizálásba, méghozzá igen fiatalon. A megyei közgyűlés elnöke immár egymás után negyedszer hozza a Békés-megyei ötös számú választókörzetet, most első fordulóban, 56,20 százalékkal.

Domokos László nős, egy lánya van. A Békés megyei politikus egymás után negyedszerre nyerte meg a szarvasi körzet egyéni képviselői mandátumáért kiírt voksolást. A Janus Pannonius egyetemen szerzett közgazdászdiplomát 1988-ban. Rögtön utána a Békés Megyei Univerzál Kereskedelmi Vállalat osztályvezetőjeként kezdett el dolgozni, hogy alig két év múlva Békéscsaba polgármesteri székéért hagyja ott a civil pályát. A pesti közgázon szerez kiegészítő diplomát miközben az ország egyik legfiatalabb olyan polgármestere aki megyei jogú város élén áll. A kilencvenes évek közepén ismét a magánszférában helyezkedik el.

Kik indultak még?

Földesi Zoltán (MSZP)

Samu Tamás Gergő (JOBBIK)

1998-ban lesz parlamenti képviselő. Ugyanabban az évben a Békés-megyei közgyűlés elnöke lesz. Ezt a pozíciót, egy négy éves szünetet közbeiktatva, a mai napig őrzi.

Békés megye 5. vk. (Szarvas) korábbi győztesei
2006 Domokos László
Fidesz
2002 Domokos László
Fidesz
1998 Domokos László
Fidesz
1994 Szőlősi Istvánné
MSZP
1990 Deme József
MDF

Rovatok