Index Vakbarát Hírportál

Nagy István

Fidesz, Győr-Moson-Sopron, 4. vk

2010. április 12., hétfő 00:00

Közel 30 százalékot vert a rivális MSZP-s jelöltre a szenvedélyes kisállattenyésztő.

Mit tart legnagyobb személyes politikai sikerének?

Mosonmagyaróvár alpolgármestereként számos olyan programban vehettem részt ami hosszútávon meghatározza a város jövőjét. A gazdaság fellendítésében az új ipari park megvalósítása és betelepítése, új bölcsőde építés, intézmény felújítások ,utak és kerékpárutak építése, moson belváros rehabilitációja ill. az idegenforgalom fejlesztését célzó projekt a Futura Csodák Palotája megvalósulása. Humán vonalon  a Térségi Integrált Szakképzési Központ létrehozása és pályázati sikerének köszönhetően a szakképzés fejlesztése . Számos a minőségi oktatást segítő pályázat sikeres elnyerésével a város pedagógusainak a munkakörülményeinek és szakmai színvonalának a segítése. Szociális vonalon a közmunka program bevezetése és intézmény hálózatának fejlesztése . A mindennapi munkám megkoronázása volt, hogy megválasztottak e térség országgyűlési képviselőjének. Érdemes volt s érdemes a jövőben is e térségért dolgozni.

Mit tart legnagyobb nem politikai sikerének?

Normális rendezett családi körülmények között élek. Örülök a gyermekeim tanulmányi sikereinek. Nagy lányom most készül az érettségire a Pápai Református Kollégiumban. Ha fölveszik az orvosi egyetemre az mindent visz. Életem legboldogabb napja lesz! Hasonlóan boldog voltam amikor átvehettem a PhD oklevelem. Egyetemi oktatói – kutatói munkám fontos állomása volt e tudományos fokozat megszerzése. Ha véget ér majd a politikai pályafutásom , újra tanítani szeretnék. Kevés jobb dolog van ennél az életben.

Ki volt a magyar történelem legnagyobb alakja?

Széchenyi Istvánt nevezném meg annál is inkább, mert e térség országgyűlési követe volt. Országépítő munkája lenyűgöző. De ebben a mai világban és az alpogármesteri tevékenységemben is egy másik magyar élete lebeg példaként a szemem előtt. Deák Ferenc. Tőle idéznék egy nagyon fontos szállóigét: Kockáztathatunk mindent a hazáért, de a hazát kockáztatni nem szabad.

Van-e valamilyen káros szenvedélye?

Káros szenvedélyem nincs. Bár a kisállatok tenyésztését szenvedélyesen szeretem. Méheim, nyulaim , galambjaim vannak. Tenyészállataimból sok környékbeli gazdához kerültek már egyedek. A méhcsaládok pedig a megélhetésünket szolgálják.

Hol járt legutoljára külföldön?

Beregszászon, a helyi gimnázium évnyitóján vettem részt. Mosonmagyaróvár testvérvárosi kapcsolatot ápol Beregszásszal. Gyönyörű kis város , tele nagyon jó lelkű emberekkel.

Van-e közös fotója Orbán Viktorral?

Nincs.

Melyik a kedvenc tévéműsora?

Doktor House.

Milyen könyvet olvas most?

Leon Uris : Szentháromság

Bor vagy sör?

Bor. Vörös és száraz.

Kinek szurkol a nyári focivébén?

-Németország.

Rovatok