Index Vakbarát Hírportál

Vinnai Győző

Fidesz-KDNP, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2 vk. (Nyíregyháza)

2010. április 25., vasárnap 22:05

Nyíregyházának ebben a választókerületében eddig mind a hat választáson más-más jelöltet választottak, a legfrissebb Vinnai Győző.

Mit tart legnagyobb személyes politikai sikerének?

Nyíregyházán sikerült fordulatot elérnünk az önkormányzati politikában, és büszke vagyok arra, hogy a nyíregyházi polgárok már hisznek abban, hogy lehet fideszes polgármestere is a városnak

Mit tart legnagyobb nem politikai sikerének?

Immár 28 éve boldog családi életet élünk. Két gyermeket nevelünk, Rita lányunk egyetemista, Viktor fiunk általános iskolás.

Ki volt a magyar történelem legnagyobb alakja?

Széchenyi István, mert előjogai és neveltetése ellenére helyesen ismerte fel, hogy Magyarországnak milyen lépéseket kell tenni ahhoz, hogy felzárkózzon Európa fejlettebb részeihez.

Van-e valamilyen káros szenvedélye?

Szenvedélyem van, de nem káros. Szeretem a régi autókat, van is egy 41 éves Renault 10-esem, mert gyerekkoromban édesapámnak ilyen autója volt.

Hol járt legutoljára külföldön?

Lengyelország, Krakkó.

Van-e közös fotója Orbán Viktorral?

Igen.

Melyik a kedvenc tévéműsora?

Fábry Show

Kik indultak még?

Tukacs István (MSZP)

Gyüre Csaba (Jobbik)

Csokonay József Péter (Civilek)

Zalatnay László (LMP)

Marsó Tamásné (független)

Milyen könyvet olvas most?

Andrew Nagorski: A legnagyobb csata. Az amerikai szerző új megközelítésben tárgyalja a második világháború egyik legnagyobb küzdelmét, a Moszkvai csatát.

Bor vagy sör?

Bor. Száraz vörös, lehetőleg Villányi Cabernet Sauvignon

Kinek szurkol a nyári focivébén?

Németország

Eddigi pálya

1959. december 17-én született Nyírteleken. 1983-ban szerezett diplomát a József Attila Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar történelem-Kelet-Európa szakán. Még ebben az évben visszatért Nyíregyházára, ahol a Bessenyei György Tanárképző Főiskola Történettudományi Tanszékén lett tanársegéd. Jelenleg is a tanszéken dolgozik főiskolai docensként. Előadásokat és gyakorlati órákat tart a 20. századi magyar történelemből, de társadalmi- és uniós ismereteket is tanítok.
1995-ben a megyei akadémiai testülettől megkapta a "legjobb ifjúsági előadó" kitüntetést, majd 1999-ben Mestertanár kitüntetést vehetett át. Angolból középfokú nyelvvizsgája van.
1989-től aktív közösségi-közéleti tevékenységet is folytat, vezető szerepet vállalt a Nyíregyházi Népfőiskolai Egyesületben, a Rákóczi Szövetségben, a Szeretet Közösség Alapítványban.1999-2002 között a város civil szervezetek által létrehozott Civil Fórum elnöke volt. 2002-ben lett a Fidesz tagja, majd a városi szervezet elnöke. 2002 őszétől önkormányzati képviselő. 2006-ban a FIDESZ-KDNP polgármesterjelöltje volt, de nem nyert.
Feleségével több, mint 25 éve él együtt, két gyerekük van: Rita és Viktor.  Szabadidejében szívesen olvas és sportol.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2 vk. (Nyíregyháza) korábbi győztesei
2006 Tukacs István
MSZP
2002 Csabai Lászlóné
MSZP
1998 Mádi László
Fidesz
1994 Baja Ferenc
MSZP
1990 Szilassy Géza
MDF

Rovatok