Index Vakbarát Hírportál

Négyszázmillió az EU-diplomaták szállodaszámlája

2011. január 14., péntek 20:54

Telt ház lesz a budapesti luxushotelekben, az állam a magyar EU-elnökség június végi befejezéséig. A Külügyminisztérium négy és ötcsillagos szállodákkal állapodott meg, és 200-200 milliót költ a fővárosi valamint a vidéki helyeken.

Négy és ötcsillagos szállodákban helyezi el a Külügyminisztérium az EU-elnökségünk kapcsán Budapestre látogató állami vezetőket és diplomatákat, írta a stop.hu.

A Közbeszerzési Értesítő pénteki számában megjelent hirdetmény szerint 200 millió forintos keretösszeg erejéig szerződött a szállodaláncokkal a Külügyminisztérium. A vendégek többek között a Merriotban, a Kempinskiben, a Gellért Szállóban, a Sofitelben, illetve például a nagykörúti Royal Hotelben nyerhetnek elhelyezést.

A vendégek rangjuktól függően lakosztályt, vagy normál szobákat kaphatnak. A közbeszerzés keretében 8900 vendégéjszakát kötött le Budapesten a szervező Külügyminisztérium, átlagosan valamivel több mint 22 ezer forintért. A teljesség igénye nélkül akad olyan Duna parti szálloda, ahol szobánként átlagosan 52 ezret költenek, de olyan is akad, ahol ez az összeg meghaladja a nyolcvanötezret, ellenpélda is van, itt átlagosan 26 ezerből megússza a vendéglátó a költségeket.

A külügyi tárca közbeszereztetni próbált debreceni, gödöllői, illetve balatoni szálláshelyeket is, de a megjelent hirdetmény szerint csak két debreceni hotellal sikerült szerződést is kötniük, ezzel együtt a Budapesten kívüli szálláshelyekre is 200 milliót szán a kormányzat.

Rovatok