Index Vakbarát Hírportál

Fokozott ellenőrzés lesz a szórakozóhelyeken

2011. február 28., hétfő 20:45

Összehangolt, fokozott hatósági ellenőrzések végrehajtását rendelte el a megyei kormányhivatalok közreműködésével hétfőn közzétett határozatában a kormány.

A Magyar Közlönyben - Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával - megjelent, "a zenés, táncos rendezvények biztonságosabbá tétele érdekében végrehajtandó feladatokról" szóló határozat az azonnal megkezdendő és május 15-ig folyamatosan végrehajtandó ellenőrzések felelősének a nemzetgazdasági minisztert, a belügyminisztert, a nemzetierőforrás-minisztert, valamint a közigazgatási és igazságügyi minisztert jelöli meg.

A vizsgálatok azokat a vendéglátóhelyeket érintik, amelyekben a vendégek szórakoztatására zeneszolgáltatás nyújtható, műsoros előadás, tánc rendezhető, továbbá szerencsejátéknak nem minősülő szórakoztató játék folytatható. A kormány a határozatban felhívja a nemzetgazdasági, a belügy- és a nemzetierőforrás-minisztert, hogy az ellenőrzési feladatot ellátó hatóságok tapasztalatairól tájékoztassa a nyilvánosságot.

A határozat értelmében a közigazgatási tárca vezetőjének, a nemzetgazdasági miniszternek és a nemzetierőforrás-miniszternek meg kell vizsgálnia, hogy szükséges-e létrehozni rendezvényszervezői kamarát, elő kell-e írni a rendezvényszervezők kötelező felelősségbiztosítását. Meg kell vizsgálniuk ezen kívül "a fiatalkorúak fokozott védelmének, az alkoholvásárlás ésszerű korlátok közé szorításának és súlyosan jogsértő magatartások szigorúbb büntetőjogi megítélésének lehetőségét". E feladatok határideje 2011. június 30.

Rovatok