Index Vakbarát Hírportál

Jólét és Szabadság Demokrata Közösségre változik az MDF neve

2011. március 5., szombat 11:52

Jólét és Szabadság Demokrata Közösség néven folytatja tevékenységét az MDF április 8-ától - mondta Makay Zsolt szombaton, az MDF elnöke a párt országos gyűlésének szünetében Budapesten sajtótájékoztatón.

A küldöttek több mint 75 százaléka döntött úgy titkos szavazással, hogy elfogadja az elnökség névváltoztatási javaslatát. A Demokrata Közösség minden tekintetben az MDF jogutódjának tekinti magát, és biztosítja a név jogi védelmét.

A gyűlésen több mint 90 százalékos szavazati aránnyal Makay Zsolt maradt a pártelnök. A párt szombaton azt közölte, hogy az MDF történetében ilyen nagy aránnyal még nem választottak elnököt. Az országos gyűlés a teljes tisztújítás során megválasztotta az új elnökségét is. Így az elnökség tagja lett Farkas Beáta, Viniczai Tibor, Joó Szabolcs, Horváth István Attila, Jagarics Ferenc, Gyüre Lajos, Lakatos Tibor, Zsíros László. Az elnökség tagja lesz még Szabó József.

Makay kiemelte: a nap folyamán az országos gyűlés megfogalmazza az alkotmányozással kapcsolatos elvárásait. Makay Zsolt közölte: azt szeretnék ha szerepelne az új alkotmányban  az a kitétel, miszerint Magyarország gazdasági modellje szociális piacgazdaság, ami a szabad gazdasági tevékenységeken, a magántulajdon védelmén, a szolidaritáson alapszik, az állam pedig fellép a tisztességtelen piaci magatartás és a monopóliumok ellen.

Rovatok