Index Vakbarát Hírportál

Hende: 20 bűncselekmény a Zrínyi Kft.-nél

2011. március 10., csütörtök 07:22

A legfőbb ügyészhez fordult Hende Csaba honvédelmi miniszter, mert az átvilágításkor 20 bűncselekményt tártak fel a szakemberek a Zrínyi kommunikációs Kft.-nél.

Hende Csaba szerint húsz különböző bűncselekményt tártak fel Honvédelmi Minisztérium kommunikációs cégénél, a Zrínyi Kommunikációs Kft.-nél az átvilágítás során a szakemberek, ezért a legfőbb ügyészhez fordult.

A honvédelmi miniszter a Magyar Televízió Az este című műsorában szerdán elmondta: ezek gazdasági jellegű bűncselekmények, egyebek mellett hűtlen kezelés és magánokirat hamisítás. Hozzáette: a pénzt polgári peres úton próbálják visszaszerezni és büntetőeljárásban polgári jogi igényként akarják érvényesíteni.

Hende Csaba hétfőn beszélt arról, hogy a Honvédelmi Minisztérium jelenlegi vezetése, mindent elkövet azért, hogy a korrupciók miatt elfolyt pénzeket visszaszerezze a büntetőeljárások befejezése után  Azt mondta: már nincsenek korrupciós ügyek a tárcánál; azokat, amelyek most kerültek napvilágra, valamelyik korábbi vezetés idején követték el.

Rovatok