Index Vakbarát Hírportál

598 ezer forintba került Gyurcsány luxus évértékelője

2011. március 18., péntek 12:34

A Demokratikus Koalíció Platform sikeres gründolását lezárva a volt miniszterelnök levélben ismertette támogatóival további terveit, és elszámolt a februári évértékelővel.

Az MSZP választmánya egyhangúlag megszavazta ugyan a párt új egysége, a Demokratikus Koalíció Platform létrehozását, de Gyurcsány Ferenc szerint „az utóbbi hónapok, hetek nyílt vagy burkolt megjegyzéseiből” arra lehet következtetni, hogy a pártban mégsem örült ennek mindenki maradéktalanul.

A szocialista politikus e-mailben küldött értesítést a platformtagoknak a szerveződés helyzetéről. Eszerint 50-60 választókerületi megbízott már megkezdte a munkát, és azt remélik, hogy március végére valamennyi választókerületben lesz szervező a helyi közösségek építésére.

Gyurcsány nagyon elégedett a február 8-án megtartott évértékelőjével. A két helyszínen, az Erzsébet körúti Corinthia Grand Hotel Royalban, és a Jókai utcai párszékházban tartott rendezvényről azt írta, hogy „a cél is helyes volt, és a megvalósítás is rendben volt”: „adjunk tisztességes értékelést önmagunk múltjáról, a kormány tevékenységéről, beszéljünk az ország és az ellenzék, benne az MSZP jövőjéről”.

A helyszínként választott körúti hotel miatt luxus évértékelőnek titulált rendezvény költségvetéséről Gyurcsány egy külön levélben számol el híveinek. A volt miniszterelnök állítása szerint az évértékelő 598 ezer forintba került, ÁFA-val együtt. Ebből 550 ezer forint volt a terembérlet hangosítással, dobogóval, világítással, 48 ezer forintot pedig a zászlókért és a zászlótartóért kellett fizetniük.

A platform számláján az adományozók pénzéből jelenleg 1.4 millió fornint gyűlt össze. Gyurcsány azt írta, hogy a rendezvényekre „soha semmilyen más pénzt nem használunk, mint támogatóink adományait”. „Legutóbbi levelemet követően is sok támogatást kaptunk, 49-en küldtek ötezer forint vagy annál nagyobb támogatást. Nekik küldeni fogjuk a könyvet és a dvd-t. A most esedékes számlák kifizetése előtt.”

Rovatok