Index Vakbarát Hírportál

Répássy maga fizeti a bérlakását

2011. március 28., hétfő 16:48

Felháborító, hogy azt a régóta állami tulajdonban lévő lakást, amelyben jelenleg Répássy Róbert igazságügyért felelős államtitkár három családtagjával együtt lakik, olyan bérelt "luxuslakásként" mutatja be a Blikk című napilap hétfői cikke, amelyet állami pénzből fizetnek, közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) sajtóirodája.

Ezt az ingatlant 1990 óta már öt miniszter és négy államtitkár használta, nagyságát a jogszabály határozza meg (az állami vezetőkkel együtt költöző családtagok függvényében), bérleti díja nincs, a rezsiköltséget pedig - mint minden esetben - az érintett fizeti.

A közlemény szerint az állami vezetők kétféleképpen juthatnak szolgálati lakáshoz: állami tulajdonban lévő hivatali lakást biztosítanak számukra, vagy - "miután az előző két kormány az állami tulajdonban lévő hivatali lakások nagy részét elherdálta, áron alul értékesítette, így csak korlátozott számban és minőségben állnak rendelkezésre" - megtérítik számukra az albérleti költségüket.

Ez utóbbi esetben az állami vezető által számlával igazolt bérleti díjat téríti meg számára az állam. A rezsi, illetve a lakásban történő kisebb javítások költsége - ahogy ezt a Blikknek küldött válasz is világosan tartalmazza - mindkét esetben az igénybevevőt, tehát az állami vezetőt terhelik - tették hozzá.

A Blikk hétfői számában azt írta: "A legterebélyesebb, 158 négyzetméteres szolgálati otthont Répássy Róbert (...) kapja. (...) Információink szerint az állami tulajdonú szolgálati lakások jó része Budán található. Ezekért bérleti díjat nyilván nem kell fizetni (...)".

Rovatok