Index Vakbarát Hírportál

Nem a Fidesz-KDNP jelöltje győzött Győrben

2011. április 18., hétfő 06:20 | aznap frissítve

Alacsony részvétel mellett egy civil jelölt győzött a vasárnapi győri időközi választáson, amit Ottófi Rudolf alpolgármester halála miatt kellett kiírni.

A Pro Urbe Győr Egyesület képviselőjelöltje, Bárány István győzött a 4. számú győri választókörzetben vasárnap tartott időközi önkormányzati képviselő-választáson.

26,76 százalékos részvétel mellett Bárány István a szavazatok 60,16 százalékát, míg fő ellenfele, Pergel Elza, a Fidesz-KDNP jelöltje a 36,83 százalékot kapott. A független jelöltként indult Ottlakán Beatrix a szavazatok három százalékát szerezte meg.

A választás érdekessége, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjét Borkai Zsolt fideszes polgármester lakókörzetében győzték le. A győztes elmondta: a pozitív kampány eredményre vezetett a lejárató hadjárattal szemben.

A választókörzetben azért tartottak időközi választást, mert a tavaly októberben megválasztott Ottófi Rudolf (Fidesz-KDNP), aki Győr alpolgármestere is volt, februárban elhunyt.

2010 októberében Ottófi a szavazatok több mint hatvan százalékával lett képviselő, a mostani győztes Bárány István akkor kevesebb mint 23 százalékot kapott.

Ősszel az MSZP és a Jobbik is állított jelöltet, ők akkor 9, illetve 7 százalékot kaptak. Ezúttal a szocialisták fenyegetésekre hivatkozva visszaléptették Szigeti Rolandot, és Bárány István támogatására szólítottak fel.

Rovatok