Index Vakbarát Hírportál

Orbán barátsággal válaszolt Fodor Gábornak

2011. április 21., csütörtök 19:23 | aznap frissítve

A miniszterelnök a Facebookon válaszolt Fodor Gábor volt SZDSZ-elnök nyílt levelére. Orbán Viktor azt írta: a régi vitákra ma már senki nem kíváncsi, az új alkotmányt jogi és politikai felhatalmazás alapján jogosan és helyesen alkotta meg az Országgyűlés, és most közösen kell dolgozni az ország felemelkedéséért politikai hovatartozástól, értékrendtől és hitvallástól függetlenül.

"Köszönöm leveledet, amelynek örültem. Örültem, de a végére érve kedvetlenné tett. Húsz év mégsem lehet ilyen hosszú idő. Hogy lehet az, hogy az 1989-es alkotmányt, amelyet mi együtt utasítottunk el, amelyet Te is elutasítottál, amelyet a Fidesz mindig is elvetett, most ilyen erővel veszed a védelmed alá? Bizonyára emlékszel, hogy az alkotmány átmeneti szabályait lefektető ellenzéki kerekasztal és a kommunisták közötti paktumot sosem írtuk alá." - írja a Facebook-oldalán közzétett válaszlevélben Orbán Viktor Fodor Gábornak.

Fodor Gábor az SZDSZ egykori elnöke a múlt hétvégén írt nyílt levelet Orbán Viktornak az új alaptörvénnyel kapcsolatban - ugyancsak a Facebookon. Azt kérte a miniszterelnöktől, hogy fontolja meg az új alaptörvénnyel kapcsolatos aggodalmakat, és állítsa meg elfogadásának folyamatát. "Te jelenleg minden magyar ember miniszterelnöke vagy. Nemcsak azoknak tartozol felelősséggel, akik döntéseidet támogatják, hanem hivatalodból adódóan minden magyarért" - fogalmazott Fodor Gábor.

Orbán azt írja: "Az emberek jogos elvárása egy kétharmados többséggel szemben, hogy az elmúlt húsz zavaros év tapasztalatai alapján nyugvó új alaptörvényt alkossunk. Az elfogadott új alaptörvény Magyarország alaptörvénye, minden magyar ember alaptörvénye. Jogi és politikai felhatalmazás alapján jogosan és helyesen alkotta meg az Országgyűlés. Áll szilárdan és megingathatatlanul a magyar népet képviselők több mint kétharmadának akaratából. Most ezekre az alapokra kell fölhúznunk 2012. január 1-jéig azt az építményt, amely boldogabb, elégedettebb, békésebb és szeretetteljesebb jövőt ad majd Magyarországnak."

Orbán szerint "nekünk most az a dolgunk, hogy politikai hovatartozástól, értékrendtől és hitvallástól függetlenül éljünk a lehetőséggel, és tegyünk azért, hogy a magyar családok nagyobb jólétben és nagyobb biztonságban élhessenek ezután."

A miniszterelnök szerint az emberek nem kíváncsiak a régi vitákra, hanem azt várják, hogy "közösen teremtsük meg azt a Magyarországot, amelyet büszkén adhatunk majd át gyermekeinknek örökül."

"Boldog, békés húsvéti ünnepeket kívánok! Barátsággal, Orbán Viktor" - zárul a levél.

Rovatok