Index Vakbarát Hírportál

Elengedték a véderősöket

2011. április 25., hétfő 14:44

Megszüntette a Véderő Gyöngyöspatán őrizetbe vett tagjai ellen a szabálysértési eljárást hétfőn az Egri Városi Bíróság. A végzés nem jogerős, mert a rendőrség fellebbezett. A 8, garázdaság miatt pénteken őrizetbe vett ember azonban szabadon távozhatott, a rendőrség a megyei bíróság másodfokú döntését várja - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Mint ismert, Gyöngyöspatára a Véderő szervezett a hétvégére önvédelmi tábort. Emiatt már péntek reggel csaknem 300 roma asszony és gyerek elhagyta a települést: sokan a Vöröskereszt által szervezett csillebérci, mások pedig egy szolnoki táborba mentek és csak vasárnap tértek vissza a településre. Ugyancsak pénteken a rendőrök nyolc embert előállítottak a Véderő gyöngyöspatai táborába érkezők közül, köztük a főszervezőt is, garázdaság miatt.

A rendőrség szerint ugyanis egyenruháikkal riadalmat keltettek. A tábor így, még a megnyitása előtt gyakorlatilag meg is hiúsult. A nyolc embert szabálysértési őrizetbe vették.

Rovatok