Index Vakbarát Hírportál

Tévedésből gyűjtöttek a véderősöknek a patai romákért szerveződött oldalon

2011. április 30., szombat 12:52

Vélhetően tévedésből került fel a "Százezren Gyöngyöspatáért" Facebook-csoport oldalára az a felhívás, melynek szerzője a Gyöngyöspatán tartózkodó Véderő-tagoknak gyűjtött élelmiszer-adományokat.

A "Százezren Gyöngyöspatáért" csoport oldalán valaki nemrég egy felhívást osztott meg, miszerint adományokat várnak a gyöngyöspatai táborban lévő fiúknak. Kiderült, hogy a Véderő táboráról van szó. A "Százezren Gyöngyöspatáért" oldalról azóta eltávolították a felhívást és letiltották azt, aki megosztotta.

A felhívás eredeti szerzője, aki egyébként a saját maga által készített Facebook-profilon helyezte el a felhívást, azt mondta, hogy neki nem állt szándékában a másik oldalon megosztani azt. Valaki tudatlanságból vagy szándékos provokációként tette oda fel. A felhívás ugyanis nyílt volt és bárki számára elérhető - mondta a véderős gyűjtés szervezője.

Elmondta azt is, hogy Gyöngyöspatán egyébként ezen a hétvégén megszervezik az I. Magyar Bátor Család Tábort. Ezt nem a Véderő szervezi, de vezetőjük, Eszes Tamás és néhány más véderős is elmegy oda.

Az tábor magánterületen lesz és egyáltalán nem katonai jellegűre tervezték, hanem családokat várnak oda, koncerttel, bográcsozással - mondta. Hozzátette: szándékaik békések, így remélik, hogy a rendőrség nem fogja "zaklatni" őket.

Rovatok