Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsány hat kérdésről tartana pártszavazást

2011. május 3., kedd 08:42

Gyurcsány Ferenc hat kérdésről tartana pártszavazást az MSZP-ben. "Nincs ok félni a pártszavazástól. Hiszen csak olyan kérdéseket szeretnénk feltenni, amelyekben nagyon széles egyetértés van. Ezek a kérdések nem megosztják a pártot, hanem ellenkezőleg, egyesítik" – írta a politikus a Facebookon.

Hozzátette: az első három kérdés az anyagi feddhetetlenség megteremtését, a második három a politikai tisztaság megerősítését szolgálja.

A volt miniszterelnök a következőkre vár választ:

– Egyetért-e Ön azzal, hogy a Magyar Szocialista Párt kongresszusa az országos elnökség tagjaira, a megyei (fővárosi), a választókerületi és a helyi szervezetek, valamint a Választmány vezetőire az országgyűlési képviselők jövedelem- és vagyonnyilatkozatával megegyező tartalmú, párton belüli jövedelem- és vagyonnyilatkozat-tételi szabályokat alkosson?

– Egyetért-e Ön azzal, hogy a Magyar Szocialista Párt jövedelem- és vagyonnyilatkozat-tételre kötelezett tagjainak, valamint az ilyen pozícióra pályázó jelöltjeinek jövedelem- és vagyonnyilatkozatával kapcsolatban a párt országos etikai és egyeztető bizottsága ellenőrzést folytathasson?

– Egyetért-e Ön azzal, hogy a Magyar Szocialista Párt kongresszusa a párt gazdálkodására a törvényi előírásoknál szélesebb nyilvánosságot és nagyobb átláthatóságot biztosító szabályokat alkosson?

– Egyetért-e Ön azzal, hogy a Magyar Szocialista Párt tagja megyei (fővárosi) és országos szinten összesen csak egy választott párttisztséget (testületi tagságot) tölthessen be?

– Egyetért-e Ön azzal, hogy a Magyar Szocialista Párt elnökét a párt tagsága közvetlenül válassza meg?

– Egyetért-e Ön azzal, hogy a Magyar Szocialista Párt megyei (fővárosi) szervezeteinek (területi szövetségeinek) elnökét a szervezet tagsága közvetlenül válassza meg?

Gyurcsány Ferenc egy hete jelentette be: az általa vezetett Demokratikus Koalíció Platform vezetői pártszavazást kezdeményeznek, mert nem akarják, hogy "tisztázatlan eredetű pénzek felhasználásának legkisebb gyanúja vetődjön" a szocialista pártra.

Rovatok