Index Vakbarát Hírportál

Befejeződött a matematika érettségi

2011. május 3., kedd 09:09 | aznap frissítve

Rendben megkezdődtek, délre véget is értek az érettségi vizsgák közép- és emelt szinten matematikából, közölte az Oktatási Hivatal. Országszerte 1265 helyen 89 678-an éretségiznek középszinten, 55 helyen 2961-en emelt szinten. Középszinten angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, román, spanyol, szerb és szlovák nyelven, emelt szinten angol és német nyelven is vizsgáznak.

A matematika középszintű írásbelije 180 percig tartott. A vizsgázóknak először az I. feladatlapot (45 perc), majd a II. feladatlapot (135 perc) kellett megoldaniuk. Az I. feladatlappal alapfogalmak, definíciók, egyszerű összefüggések ismeretét ellenőrizték. A II. feladatlap egyik része három feladatot tartalmazott, a feladatok egy vagy több kérdésből álltak. A másik rész három, egyenként 17 pontot érő feladatból állt, ezekből a vizsgázó választása szerint kettőt kellett megoldani, és csak ez a kettő lesz értékelhető.

A matematika emelt szintű írásbelije 240 percig tartott és két részből állt. Az I. részfeladatsor négy, a II. részfeladatsor öt, egyenként 16 pontos feladatból állt. A vizsgázónak az öt feladatból négyet kellett kiválasztania, megoldania, és csak ez a négy lesz értékelhető.

A teljes feladatsorok az értékelési útmutatóval szerdán reggel 8 órától válnak elérhetővé az Oktatási Hivatal honlapján. Aki nem tud szerdáig várni, az eduline oldalán megtekintheti a tételsorokat és a megoldásokat, a honlap ezeket két részletben hozta nyilvánosságra.

Rovatok