Index Vakbarát Hírportál

Hunvaldot brassóival várták otthon

2011. május 16., hétfő 07:21 | aznap frissítve

Hunvald György munkát keres, írja a Blikk. Erzsébetváros volt MSZP-s polgármestere pénteken szabadult az előzetes letartóztatásból, miután 823 napot töltött a rács mögött.

"Hiszek a számmisztikában, de azt álmomban sem hittem volna, hogy éppen péntek 13-án, ráadásul a feleségem születésnapján szabadulok" – mondta a lapnak Hunvald, aki miután távozáskor átvette értékeit, elsőként a jegygyűrűjét húzta fel. Családja aznap kedvenc ételével, brassói aprópecsenyével örvendeztette meg, a vacsorát pedig hajnalig tartó beszélgetés követte.

A volt politikus elmesélte, büszke arra, hogy mindenkivel szót értett, soha nem bántották, pedig rablókkal, tolvajokkal, kábítószer-kereskedőkkel volt kénytelen megosztani zárkáját.

Már az első szabad napján hasznossá tette magát: családostul csatlakozott egy szombatra meghirdetett szemétszedési akcióhoz. "Azóta is lépten-nyomon megállítanak az utcán, az autósok meg lefékeznek mellettem, hogy üdvözöljenek. Magam is meglepődtem, milyen sokan szeretnek a kerületben, annak ellenére, hogy annyi mindennel meg lettem gyanúsítva" – mondta Hunvald.

Jelenleg az a legfőbb célja, hogy hasznossá tegye magát a családban. Ő viszi óvodába a legkisebb gyereket, de főzni is fog. Mindenekelőtt állást keres, ha úgy adódik, akár kétkezi munkát is elvállalna.

Rovatok