Index Vakbarát Hírportál

Bátorfi doktor újra fúrhat Angliában

2011. május 20., péntek 08:38 | aznap frissítve

A brit fogászati kamara (General Dental Council) csütörtökön ismét tárgyalta Bátorfi Béla magyar fogorvos ügyét – a Blikk információi szerint megszüntették a tavaly rá kiszabott egyéves felfüggesztést.

"Minden ilyen esetben a felfüggesztés lejártakor összeül a kamara, és megvizsgálja, javult-e az orvos hozzáállása. Ha igen, feloldja az eltiltást, de ha nem, akkor meghosszabbíthatja a büntetést" – mondták a lapnak a GDC illetékesei.

Bátorfi ellen egy Magyarországon kezelt angol beteg tett panaszt, a brit kamara szerint pedig hibát követett el az ellátás során, ezért egy évre megtiltották neki, hogy Angliában betegeket kezeljen. A fogorvos szerint csak adminisztrációs kérdésekben volt nézetkülönbség közte és a kamara között, és hangsúlyozta: semmilyen szakmai hibát sem követett el.

"Az angolok hét magyar orvost függesztettek fel, a lehető legelképesztőbb indokokkal, volt, akit azért, mert asszisztense szúrósan nézett a betegre" – mondta a Blikknek Bátorfi.

Bátorfi Béla a magyar fogászat külföldi reklámozását célul kitűző programiroda egyik alapítója és a miniszterelnök családját is ő kezeli.

Rovatok