Index Vakbarát Hírportál

Debrecenből vitték az ebédet a hortobágyi csárdaavatóra

2011. június 2., csütörtök 11:18

Az Európai Unió agrárminisztereinek jelenlétében, ünnepélyes keretek között, egy nemzetiszínű szalag átvágásával avatta fel az uniós forrásból megújult Hortobágyi Csárdát Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter hétfőn. Másnap a csárda már nem volt nyitva, és kiderült: egy debreceni étteremből vitték az ételt a hortobágyi avatóra, írja a Népszabadság.

Az unió mezőgazdasági és halászati minisztereit az ünnepségen a felújított étterem első vendégeinek nevezték, meg is ebédeltek a háromszáz éves épületben.

Az átadási rendezvényről a Vidékfejlesztési Minisztérium honlapja azt írta: az Európai Unió mezőgazdasági és halászati minisztereinek informális tanácskozása során május 30-án hétfőn "Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter kora délután felavatja a megújult Hortobágyi Csárdát és a Hortobágyi Vadasparkot".

A Hortobágyi Nonprofit Kft. tulajdonában lévő Hortobágyi Csárda nem fogad vendégeket. Az épület zárva van, a konyha nem üzemel, a falakon semmiféle tájékoztató feliratot sem lehet találni az üzemeltető vagy a működtető kilétére vontakozóan, sőt az esetleges nyitás várható időpontját sem írták ki. De az udvaron kedden még ott lengett az a molinó, amely a hétfői átadást hirdette, olvasható a lapban.

Rovatok