Index Vakbarát Hírportál

Fazekas Sándor uborkát reggelizett

2011. június 3., péntek 08:46 | aznap frissítve

Biztonságosan fogyasztható a magyar zöldség és gyümölcs, senkit nem fenyeget semmiféle veszély, Magyarországra nem érkezett fertőzött zöldség, uborka – jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter pénteken reggel Budapesten, a Vámház körúti vásárcsarnokban.

A vidékfejlesztési tárca vezetője azért látogatott a főváros központi piacára, hogy személyesen tájékozódjon a helyzetről.

A miniszter elmondta, azért vezette be a szaktárca még a múlt évben a másodlagos élelmiszer-ellenőrzési rendszert, hogy megóvja a magyar fogyasztókat a veszélyes, bizonytalan eredetű élelmiszerektől.

Fazekas Sándor, a fogyasztókat megnyugtató kijelentései alátámasztására egy zöldséges standon uborkát vásárolt, és maga is evett az uborkából.

Kmetty Ágoston, a KISOSZ Budapesti Szervezetének tiszteletbeli elnöke a Vámház körúti vásárcsarnokban tevékenykedő kereskedők képviseletében elmondta: drasztikus módon visszaesett a zöldség és gyümölcsforgalom az utóbbi napokban.

Jelezte ugyanakkor – beleharapva egy uborkába – , hogy a magyar zöldség és gyümölcs mindenféle veszély nélkül fogyasztható. Hozzátette: akár mosatlanul is ehetők a termékek. Ez utóbbitól viszont Fazekas Sándor minden vásárlót, fogyasztót óva intett.

Nem ez az első eset, hogy kormánytagok így hívják fel a figyelmet a biztonságos magyar élelmiszerre. Például a madárinfluenza-járvány idején, 2006 februárjában Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök és Gráf József akkori agrárminiszter felkereste Aladics István nagybaracskai gazdálkodót, aki kacsasülttel kínálta őket a védőzónán belüli telepen.

Rovatok