Index Vakbarát Hírportál

Nem Nyitrait rúgták ki, ő rúgta ki a helyettesét

2011. augusztus 11., csütörtök 15:54

A Magyar Hírlap szerdán még azt írta, hogy felmenthetik posztjáról a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációs államtitkárát, ezt azonban a Magyar Nemzetben cáfolták, azzal, hogy csak a Magyar Telekom üzleti érdekeinek jött volna jól az államtitkár elmozdítása. Néhány órával a cikk megjelenése után bejelentették, hogy Nyitrai kezdeményezte Vasváriné dr. Menyhárt Éva hírközlésért és audiovizuális médiáért felelős helyettes államtitkár felmentését. Vasváriné megjárta a Magyar Telekom igazgatóságát, mielőtt egy éve a minisztériumba kinevezték volna.

Nyitrai Zsolt államtitkár kezdeményezte Vasváriné dr. Menyhárt Éva hírközlésért és audiovizuális médiáért felelős helyettes államtitkár felmentését. A leváltást a miniszterelnöknek kell jóváhagynia.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációs államtitkárságán a napokban beindultak az események. Szerdán ugyanis még arról szóltak a hírek, hogy magának az államtitkárnak a pozíciója gyengült meg, és várható, hogy Fellegi Tamás miniszter az Orbán Viktorral folytatott négyszemközti évértékelésen kezdeményezi felmentését.

A Magyar Hírlap szerdai értesülését azonban csütörtökön a Magyar Nemzet címlapos cikkben cáfolta, és azt írta, hogy a híresztelés olyan kacsa, amellyel a kormányzat nemzeti informatikai és telekommunikációs stratégiai terveinek beindítását és végrehajtását próbálják megzavarni.

A Magyar Nemzet szerint ez elsősorban egy telekommunikációs területen működő nagyvállalat és a mögötte álló üzletemberek érdekeit szolgálta volna. A lap meg is nevezte a multicéget, a azt állítva, hogy a Magyar Telekom az államtitkár által képviselt stratégia megvalósulása esetén tízmilliárdos állami megrendelésektől esne el jövőre.

A most menesztett Vasváriné dr. Menyhárt Éva hírközlésért és audiovizuális médiáért felelős helyettes államtitkár életrajza szerint több mint egy évtizedig dolgozott a Magyar Telekom Nyrt.-nél, illetve jogelődjénél. 2008-ban a szabályozói és nagykereskedelmi igazgatói posztról került a Nemzeti Hírközlési Hatóság főigazgatói székébe, majd onnan a kormányváltás után a Fellegi-minisztériumba.

Rovatok