Index Vakbarát Hírportál

A Györgyök után Zsoltok vették át az erzsébetvárosi hatalmat

2011. augusztus 31., szerda 09:37

VII. kerületi Fideszben tartott tisztújításon Vattamány Zsolt polgármestert választották pártelnöknek. Vattamány egyedüli induló volt, miután Deutsch Tamás tervszerűen lemondott a posztról, és a kerület országgyűlési képviselője, Rónaszékiné Keresztes Mónika sem jelöltette magát.

Már nem Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője vezeti a párt VII. kerületi szervezetét. A helyi Fidesz mintegy 50 fős tisztújító ülésén az elnöki posztra Erzsébetváros polgármesterét, Vattamány Zsoltot választották.

Az Index információi szerint Vattamány helyettesei is az önkormányzat vezetéséből kerületek ki. Alelnök lett Szikszai Zsolt gazdasági alpolgármester, és Benedek Zsolt, a pénzügyi és kerületfejlesztési bizottság elnöke. A Fidesz-szervezet harmadik alelnöki helyét Rónaszékiné Keresztes Mónika, a Fidesz VII. kerületi országgyűlési képviselője kapta.

Az elnökségért csak egyetlen jelölt Vattamány Zsolt indult, bár korábban a pártban elképzelhetőnek tartották, hogy Deutsch Tamás és Rónaszékiné is megméretteti magát.

Deutsch Tamás az Indexnek cáfolta a Népszava állítását, hogy leváltották volna. Az uniós képviselő szerint már legalább fél éve megszületett a megállapodás, hogy átadja az elnökséget, hiszen a kerületben még nem volt olyan helyzet, hogy a polgármesteri és az országgyűlési képviselői helyet is fideszes töltse be. A VII. kerületi pártszervezet korábbi vezetője szerint teljesen normális, hogy ebben a helyzetben, a posztok birtokosai vegyék át a párt irányítását is.

A Fidesz nagyarányú őszi önkormányzati választási győzelméhez és Vattamány sikeréhez hozzájárult az is, hogy a volt polgármester, Hunvald György és a kerület gazdasági irányítója, Gál György rács mögé került a zsidónegyed ingatlanjainak értékesítése miatt.

Rovatok