Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsány nem megy el a mentelmi bizottság ülésére

2011. szeptember 5., hétfő 13:01

Nem megy el Gyurcsány Ferenc a parlament mentelmi bizottságának keddi ülésére, ahol a testület a mentelmi ügyét tárgyalja.

A volt miniszterelnök a Facebookon hozta nyilvánosságra a mentelmi bizottság KDNP-s elnökének, Rubovszky Györgynek írt levelét, amelyben úgy fogalmazott, "nincs sok megbeszélnivalója" a bizottsággal, ezért nem vesz részt az ülésen.

Gyurcsány Ferenc levelében emlékeztetett arra, hogy Polt Péter legfőbb ügyész áprilisban fordult a parlamenthez mentelmi jogának felfüggesztését kérve, mert a vádhatóság hivatali visszaélés gyanúsítottjaként hallgatná meg a sukorói kaszinóberehuzással összefüggésben.

A szocialista politikust azért gyanúsítja bűncselekménnyel az ügyészség, mert 2008 májusában a Parlamentben találkozott a Sukoróra tervezett King's City beruházás befektetőivel, majd megbeszélésük végén támogatásáról biztosította őket, ezzel lényegében döntést hozva a beruházás jövőjéről.

A volt kormányfő ezzel szemben arra hívja fel a figyelmet, hogy a telekcsere miatt folyó polgári perben a bíróság tucatnyi tanút hallgatott meg, akik – a mentelmi bizottságnak megküldött jegyzőkönyvek szerint – egybehangzóan állították, hogy a parlamenti találkozón semmilyen döntés sem született, Gyurcsány mindössze azt kérte, hogy mindenki tegye a dolgát a jogszabályokban előírtak szerint.

Rovatok