Index Vakbarát Hírportál

Gyanúsítottként hallgatták ki Zagyva György Gyulát

2011. szeptember 6., kedd 13:07 | aznap frissítve

A tavalyi Magyar Szigeten történt incidens ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség kedden gyanúsítottként hallgatta ki Zagyva György Gyulát, a Jobbik parlamenti képviselőjét, "két rendbeli személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve, társtettesként elkövetett zaklatás vétségének megalapozott gyanúja miatt" – közölte Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője.

A tájékoztatás szerint több becsmérlő, fenyegető, szidalmazó kijelentés után Zagyva György azt közölte a szerinte az "ellenséges tábort képviselő" újságírókkal, hogy a legszívesebben "széttépné és felkoncolná" őket.

Zagyva a társával együtt arról is beszámolt a sértetteknek, hogy korábban hogyan aláztak meg és bántalmaztak több újságírót. A beszélgetés közben a kezében lévő ostorral mindvégig hadonászott, illetve azzal egy alkalommal az egyik újságíró felé ütött, de az ütés nem találta el a sértettet.

Végezetül Zagyva György azzal fenyegette meg az újságírókat, ha a faházban történtekről bárkinek beszélni mernek, vagy megírják, akkor "nekik annyi lesz".

A tavalyi Magyar Szigeten történtekről a Hetek című hetilap munkatársai úgy számoltak be, hogy "életveszélyesen megfenyegették, emberi méltóságukban megalázták és szabad mozgásukban is korlátozták" őket.

Zagyva György Gyula mentelmi jogát – a legfőbb ügyész kezdeményezése alapján – a parlament június 29-én felfüggesztette.

A Magyar Szigetet 2004 óta rendezi meg a Hatvannégy Vármegye Ifjúság Mozgalom a Pest megyei Verőce melletti Csattogó-völgyben.

Rovatok