Index Vakbarát Hírportál

Milyen időjárás ígérkezik a hét végén?

2011. szeptember 16., péntek 11:02

A címben feltett kérdésre az Országos Meteorológiai Szolgálat ad választ.

Ha nem is szó szerint, de idézzük:

Pénteken a napsütés mellett átmenetileg több helyen megnövekszik a felhőzet. Szombaton az ország nagyobb részén csaknem zavartalan lesz a napsütés, északon azonban időnként vastagabb fátyolfelhők is lehetnek az égen. Csapadék nem várható. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9, 14 fok között alakul, de a Dél-Dunántúlon, az Alföldön és az Északi-középhegységben helyenként több fokkal hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 24, 30 fok között várható.

A távolabbi kilátásokról se feledkezzünk meg:

Hétfőn hidegfront érkezik, hatására több helyen valószínű eső, zápor, főként keleten zivatar, majd keddtől csökken a felhőzet.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább 5 mm) az ország területének 30 százalékán valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az időszak elején és végén 8, 13, közte 12, 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton és vasárnap 24, 33 fok között, hétfőn az Alpokalján 15, a Tiszántúlon 30 fok körül valószínű. Kedden 17, 23 fok várható.

Olvasóink szíves figyelmét felhívjuk arra, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat az idő előrehaladtával módosítja prognózisát, ezért érdemes gyakran felkeresni internetes honlapjukat.

Mindenki a saját felelősségére szervezzen szabadtéri programot!

Rovatok