Index Vakbarát Hírportál

Összedőlt egy cirkuszi sátor Pécsen

2011. szeptember 19., hétfő 15:28 | aznap frissítve

Az országot elérő hidegfront hatására az Észak-Dunántúlon kora délután is csak nagyjából 16 fok volt. Közben az ország nagy részén még 30, sőt a Tiszántúlon még 32 fok volt – mondta Gaál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Sokfelé viharos szél tombolt, a Komárom-Esztergom megyei Tardoson 82 km/órás lökést is mértek, írja az időkép.hu. Pécsen, az Expo Center parkolójában összedőlt egy cirkuszi sátor. Senki sem sérült meg, de a kár több millió forint. A cirkusz vezetője, a 78 éves Ádám Mátyás a Dunántúli Napló munkatársának elmondta, hogy egész életében a cirkusszal foglalkozott, de korábban nem történt ilyen baleset. Biztosításuk nem volt.

Több Pest megyei településen is fák dőltek az utakra, villanyvezetékre. Gödön, Vácon, Biatorbágyon és Mogyoródon is fakidőlésekhez kellett kivonulniuk a tűzoltóknak. Két esetben az útról kellett eltávolítani az akadályt képező fát, de villanyvezetékre és kerítésre is zuhant fa a nagy szél miatt.

Balatonföldváron két német turistára dőlt egy fa, egyikük súlyosan megsérült.

Kedden a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22-27 fok között várható, de a Dunántúl nagy részén csak 15-21 fok között valószínű.

Szerdán ismét visszatér a kellemes késő nyárias idő sok napsütéssel, csapadék nélkül. A nappali maximum várhatóan 23-27 fok között alakul. A hétvégére a nappali felmelegedés 21-25 fokig mérséklődik, de számottevő csapadékra nem kell számítani.

Rovatok