Index Vakbarát Hírportál

Eltiltották a nagyrédei plébánost

2011. október 6., csütörtök 13:04

Eltiltotta minden papi tevékenység gyakorlásától a Heves megyei Nagyréde plébánosát az egri érsek. Az Index úgy tudja, hogy pedofil bűncselekmény gyanúja miatt vizsgálódik az egyházmegye a plébános ellen.

Az MTI az érsekségen érdeklődött az eltiltás okáról, ám azt a választ kapta, hogy az illetékes, Ficzek László, az érseki iroda vezetője nem elérhető.

Az Egri Főegyházmegye csütörtöki sajtóközleménye szerint a közelmúltban olyan bejelentés érkezett a nagyrédei plébános ellen, amely haladéktalan intézkedést tett szükségessé. Ha a bejelentés megalapozottnak bizonyul, akkor az egyházmegye kezdeményezi a plébános papságból való végleges elbocsátását az Apostoli Szentszéknél.

A heol.hu Heves megyei hírportál úgy értesült, hogy a döntést a vasárnapi szentmisén a templomban kihirdették, és a lelkipásztor már el is költözött a településről. "A Nagyrédén terjedő híresztelések szerint Zoltán atyával szemben alighanem a ministránsokkal kapcsolatban indított vizsgálatot az egyházmegyei főhatóság" - írja a lap.

A nagyrédei plébános három településen - Nagyréde, Gyöngyösoroszi és Gyöngyössolymos - látott el szolgálatot. A 38 éves pap 2006 óta végezte a lelkipásztori teendőket.

Rovatok