Index Vakbarát Hírportál

Megvan az LMP II. kerületi beugrója

2011. október 19., szerda 16:06

Az LMP budapesti régiókongresszusa Hanzély Ákost, egykori öttusa-világbajnokot jelölte október 18-án budapesti listás parlamenti képviselővé, amennyiben Karácsony Gergely a II. kerületi időközi országgyűlési választáson egyéni mandátumot szerez, közölte szerdán a Lehet Más a Politika.

A II. kerületi időközi választás azért különleges, mert a Fidesz és az LMP is olyan jelöltet indít, aki már bent van a parlamentben. Ha közülük bármelyik nyer, ugyan a kerület képviselőjévé válik, de ezzel valójában valaki mást juttat be a parlamentbe, mert a megüresedő listás helyük feltöltéséről a pártjuk dönt. Könnyen lehet tehát, hogy a II. kerületiek olyan embert szavaznak be a parlamentbe, akit nem is ismernek.

Az LMP szerint "Hanzély Ákos jelölése világos üzenet a második kerületi polgároknak", hiszen az egykori sportoló évtizedek óta a kerültben él, így LMP-s választási győzelem esetén a második kerületiek új helyi képviselővel érvényesíthetnék lakóhelyük érdekeit az Országgyűlésben.

"Hanzély Ákos jelölése világos üzenet minden fővárosi polgárnak" is, áll a közleményben, mondván Hanzély korábban a fővárost elárasztó falfirkák ellen küzdő civilként, és tavaly ősz óta fővárosi önkormányzati képviselőként is "sokat tett a tiszta Budapestért és annak tisztességes, korrupciómentes működéséért". A párt emlékeztet, hogy a parkolási pénzekkel kapcsolatos közérdekű adatok nyilvánosságra hozataláért küzdve Hanzély Ákos nemrég pert nyert a parkolási díjakat beszedő Centrum Kft. ellen.

Rovatok