Index Vakbarát Hírportál

Wittner pert indít Dániel ellen

2011. október 27., csütörtök 18:58

Személyiségi jogi pert indít és az ügyvédi kamara etikai bizottságához fordul Wittner Mária fideszes képviselő, egykori '56-os halálraítélt Dániel Péter ügyvéd Facebookon közzétett gyalázkodó írása miatt. A közösségi portálon folyó Wittner-ellenes társalgásról a Képviselő Funky számolt be.

Wittner Mária a Hír TV-nek nyilatkozva elmondta: annak ellenére fordul a bírósághoz és az ügyvédi kamarához, hogy nem "feljelentgető típus", sőt iszonyodik a feljelentésektől. Dániel Péter azonban túllépett egy határt, amit már nem lehet szó nélkül hagyni - mondta. A politikus hozzátette: ezt várják el tőle az '56-osok és a társadalom tisztességes része.

Dániel Péter egy nyílvános facebookos beszélgetés keretében azt írta Wittner Máriáról, hogy "Sok ismerős megkérdezte már tőlem, hogy mit jelent Wittner Mária neve után az '56-os halálraítélt' jelző. Most tehát közkívánatra megválaszolnám. Az egy primitív, köztörvényes, randalírozó és lincselő prosti megérdemelt jelzője. Nem több és nem is kevesebb. Ennyit jelent." Dániel egyre durvább állításait Eörsi László történész több ponton is cáfolta, ennek ellenére az ügyvéd nem határolódott el kijelentéseitől.

A Hír TV megszólaltatta Dániel Pétert is, aki nem kért elnézést Wittner Máriától. Azt mondta, hogy nem szereti a szélsőjobbos beállítottságú figurákat, és Wittner Máriát olyannak tartja "aki a gárda körül sertepertél, aki gyűlöletnyilatkozatokat ad le".

Időközben a Facebook - feltehetően külső kérésre - letiltotta Dániel péter hozzáférési jogát a saját profiljához és eltávolították a Wittner Máriát gyalázó posztot is. "A Wittner-ügy miatt ki lettem tiltva, blokkolva lettem a saját oldalamon és így sajnos nem tudok hozzászólni semmihez. Remélem, hogy majd feloldják. Elnézést minden barátomtól, de egyelőre a postok, a felrakott cikkek alatt nem tudok válaszolni. A korabeli fotót, amit felraktam a lincselésről, törölték. Csak így enged írni, válaszolni nem tudok most a hozzászólásokra.Írta Dániel Péter!" illetve "A Facebook tiltott le, külső kérésre. A saját oldalamon nem tudok írni, ezért nagyon szépen megköszönném, ha kiírnátok ezt a legfelső, 4-5 post alá, a Dániel Péter oldalra. Előre is köszönöm a segítséget" - írta ismerőseinek az ügyvéd, akik közül többen bekommentelték ezeket az üzeneteket Dániel üzenőfalának utolsó, csütörtökön negyed ötkor született bejegyzése alá.

Rovatok