Index Vakbarát Hírportál

Tarlós menesztette bizalmasát

2011. október 28., péntek 17:57 | aznap frissítve

Bojár Iván Andrással 2011. december 31-ével szerződést bontott a főpolgármester.

Bojár Iván András városarculati tanácsadótól megvált Tarlós István. Szűcs Somlyó Mária kommunikációs igazgató szűk szavú közleményében az okokra nem tért ki.

Megkerestük Bojárt, aki csak annyit mondott, hogy délután kapott egy telefont Tarlós kabinetfőnökétől, aki közölte vele a döntést, és abban maradtak, hogy szerdán találkoznak. A döntés okairól Bojár nem tudott nyilatkozni.

Marad a találgatás, az okok között lehet az is, hogy csütörtökön - vagyis  a szerződés váratlan felmondása előtt egy nappal - jelent meg a Heti Válaszban egy cikk, amiben bőségesen idéznek a BKV-s nyomozások papírjaiból. Ezekben előkerül Bojár neve is. A hetilap szerint "a Demszky Gábor ex-főpolgármesternek gazdasági, politikai hátországot teremtő főtanácsadó, Mesterházy Ernő aktájában ez áll: letartóztatása után egy férfi jelent meg szigligeti luxusingatlanánál, "és onnan egy fehér színű kis furgonnal iratokat szállított el". A Heti Válasz  ügyészség információkra hivatjozva azt írta, hogy "a nyomtakarítót Bojár Iván Andrásnak hívják, aki egyebek mellett arról híres, hogy bár az előző periódusban SZDSZ-es budapesti képviselő volt, Tarlós István főpolgármester máig városarculati tanácsnokként alkalmazza." Bojár a Facebookon reagált a cikkre, kikarikírozva tagadva azt.

Bojár Iván András az előző ciklusban az SZDSZ fővárosi képviselője volt, ezért is Tarlós liberális emberei között tartották nyilván a jobboldalon. Azt rótták fel neki például, hogy az ő nevéhez fűződik a fővárosi önkormányzat szivárványszínekre emlékeztető emblémája is. Bojár javított azóta, hiszen benne volt Budapest román színekre emlékeztető zászlajának újratervezésében. Igaz, csúszott ebbe is egy kis hiba, és újra kellett fazonírozni a lobogót.

Bojár állt a tabáni szőlődomb terve mögött is, ez sem volt teljes siker, mert kipusztultak az oltványok.

Rovatok