Index Vakbarát Hírportál

Rendőrség: Öngyilkos lett Eszes

2011. november 9., szerda 08:57

Öngyilkosság okozta a Véderő egykori vezetőjének, Eszes Tamásnak a halálát, közölte szerdán a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. "A lefolytatott helyszíni szemle valamint az igazságügyi orvosszakértői vélemény alapján egyértelműen kizárható az idegenkezűség, Eszes Tamás önkezével vetett véget életének" - áll a közleményben. A rendőrség az eljárás során vizsgálja a rendkívüli haláleset körülményeit, tette hozzá.

A közlemény a Blikk tegnapi információját cáfolta. A lap belügyi forrására hivatkozva azt írta, hogy az igazságügyi orvosszakértő jelentés idegenkezűséget állapított meg.

A rendőrség november 3-án a késő délutáni órákban kapta az állampolgári bejelentést, amely szerint gyöngyöspatai otthonában holtan találták Eszes Tamást. Az MTI akkor úgy értesült, hogy Eszes felakasztotta magát. Helyszíni információk szerint a férfinak magánéleti és anyagi gondjai is voltak.

Eszes a Véderő parancsnokaként lett ismert, amikor a Szebb Jövőért Egyesület vonulásaival felzaklatott Gyöngyöspatán katonai és önvédelmi alapismereteket oktató tábort hirdetett a cigánysor mellé, ám a rendezvény megnyitását a rendőrség megakadályozta. Eszes a júliusban megrendezett időközi polgármester-választáson is indult, a voksok 10,4 százalékával a harmadik helyen végzett. Az elbukott választás után lemondott a Véderő parancsnokságáról.

Rovatok