Index Vakbarát Hírportál

Az eddigi alpolgármester nyerte az időközi választást Nagycenken

2011. november 15., kedd 23:15

Csorba János eddigi alpolgármestert választotta polgármesterré a szavazók többsége a keddi nagycenki időközi választáson.
A függetlenként induló győztes, a munkanapi szavazás ellenére 58,22 százalékos részvétel mellett, 545 szavazatott kapott., míg az öt évig polgármester, Ivánkovics Ottó  345-öt – közölte az MTI-vel az eredmény megállapítása után Zsugonits Imréné, a választási bizottság elnöke.

Tájékoztatása szerint a képviselő-testület tagjaira leadott voksokat a két szavazókör egyikében még most is számolják, így egyelőre nem tudni, a 13 induló közül kik nyerték el a hat mandátumot (a polgármester- és a képviselő-jelöltek mindegyike függetlenként indult).

Az Országos Választási Bizottság honlapján olvasható adatok szerint tavaly októberben a jogosultak 60,02 százaléka szavazott. A most vesztes korábbi polgármester pedig a voksok 62 százalékával nyerte el mandátumát. A képviselő-testület önfeloszlatását a tagok többsége először augusztus 4-én, majd - miután a polgármester az önkormányzati törvény biztosította lehetőséggel élve ismét napirendre tűzte a témát - két héttel később szavazta meg. Az indítvány támogatói azzal indokolták álláspontjukat, hogy képtelenek együttműködni a településvezetővel, mert annak vezetői stílusát nem tartják megfelelőnek.

A polgármester akkor úgy nyilatkozott az MTI-nek: a testület a település közösségére nézve hibás döntést hozott, ennek hátterében pedig egyéni érdekek és ambíciók állnak. Hozzátette: ismét versenybe száll a posztért, mert Nagycenkért kíván tevékenykedni.

Rovatok