Index Vakbarát Hírportál

Senki sem kiváncsi már Károlyi Mihályra?

2011. november 16., szerda 14:44

A Szociális Unió annyira unalmas párt, hogy szerdai eseményükre Szili Katalin pártelnök sem ment el.

A négy résztvevőn és négy sajtóson kívül egy érdeklődő sem vett részt az első magyar köztársaság kikiáltásának évfordulójára rendezett megemlékezésen, melyet a Szili-féle Szociális Unió tartott Károlyi Mihály szobra előtt, szerda délelőtt. A megemlékezés és virágelhelyezés a világ legrövidebb és legérdektelenebb rendezvénye volt.

A tollamat otthagytam a szerkesztőségben, így útközben befektettem egy 50 forintos kinai gyártmányúba, de buzgóságom fölösleges volt, mert az ég világon semmi, de semmi nem történt.

A jelenlévők közül az egyik tizenegy óra előtt pár perccel elővett négy szál narancssárga színű rózsát egy vöröses krepp papírból, majd szétosztotta a többieknek. Hogy a vöröses kreppből elővett narancssárga színek valójában mit is szimbolizáltak, azt csak az Unió tagjai tudhatják.

A történések tizenegykor felgyorsultak, a résztvevők felsorakoztak szorosan egymás mellé, szemben Károlyi szobrával. Egy fejbiccentést követően felléptek a lépcsőre és elhelyezték virágaikat a szobor előtt árválkodó koszorú mellé. A két tévés megörökítette, készült még kép, majd a résztvevők távoztak.

Kérdésünkre az Unió egyik tagja elmondta, hogy a virágrakás gesztusértékű tett, mellyel megemlékeznek a köztársaságra, amit a Fidesz ki akar iktatni.

Ez egy improvizált esemény volt, tették hozzá a szervezők, akik tegnap kezdték szervezni a megemlékezést. Azt gondolták, hogy legalább huszan lesznek, de "úgy látszik mindenkinek dolgoznia kellett". "Kati sem tudott eljönni, mert 11-től sajtótájékoztatót tartott a munka törvénykönyvéről." Jó lett volna tudni, hogy Szili Katalin rendezvényére mennyien mentek el, mert így kénytelenek vagyunk azt gondolni, hogy a Szociális Unióra nem kiváncsi senki. De lehet, hogy Károlyi Mihályra. Vagy egyikre sem

Rovatok