Index Vakbarát Hírportál

Patyi András lesz a közszolgálati egyetem rektora

2011. november 22., kedd 11:52 | aznap frissítve

Patyi András egyetemi tanárt, a Legfelsőbb Bíróság egykori bíráját választotta rektornak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) ideiglenes szenátusa – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM).

Az ideiglenes szenátus a november 10-i ülésén egyhangúlag támogatta a közigazgatás-tudomány nemzetközileg elismert kutatójának rektori kinevezését, és a döntésüket az egyetemet fenntartó miniszterek az oktatásért is felelős miniszterrel közösen terjesztik a köztársasági elnök elé.

A KIM közleményében emlékeztetett: a Nemzeti Közszolgálati Egyetem január elsején kezdi meg működését, amely "a magyar szellemi élet számára is fontos új felsőoktatási intézmény három intézmény jogutódjaként jön létre a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Rendőrtiszti Főiskola és a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatás-tudományi Kara összevonásából".

Az Országgyűlés október 10-én 245 igen és 100 nem szavazattal fogadta el az NKE finanszírozásáról, szervezetéről, működéséről, valamint a közigazgatási, rendészeti és katonai felsőoktatásról szóló törvényjavaslatot. A döntés szerint a létrejövő közszolgálati egyetem fenntartói jogait a közigazgatás-fejlesztésért, a honvédelemért és a rendészetért felelős tárcavezetők közösen gyakorolják.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem egységes elhelyezésének húszmilliárd forintos beruházását Fürjes Balázs budapesti nagyberuházásokért felelős kormánybiztosként felügyeli.

Patyi András tagja volt az alkotmányelőkészítő bizottság munkáját segítő jogászcsoportnak.

Rovatok