Index Vakbarát Hírportál

Kevesebben szavaznak a II. kerületben

2011. november 27., vasárnap 14:57 | aznap frissítve

Csökkent a szavazók lelkesedése a II. kerületben: az időközi parlamenti választáson délután egy óráig a választásra jogosultaknak csak 15,81 százaléka vett részt. Két héttel ezelőtt ilyenkor 19 százalék fölött volt a részvételi arány.

A szavazókedv a kora délutáni órákban sem jött meg: három óráig 10 698-an adták le a szavazatukat, ami 21,79 százalékos részvételt jelent, míg fél hatkor 30,09 százalék volt a részvételi arány, míg két hete háromkor 25,83, majd 34,77 százalékos volt a részvétel, ami akkor zárásra 38,45 százalékra nőtt. Ez kifejezetten magas arány időközi választásokon, a szintén idén rendezett püspökladányin nem érte el a 25 százalékot sem.

A budapesti 2-es számú választókerület 56 szavazóhelyiségében több mint 49 ezren szavazhatnak. Eredmény csak abban az esetben nem születik, ha az élen szavazategyenlőség alakul ki, az időközi választás második fordulójában nincs sem eredményességi, sem érvényességi küszöb.

A választáson ugyanazok a jelöltek indultak, mint a két héttel korábbi első fordulóban. A jelöltek szavazólapon az alábbi (ábécé-) sorrendben szerepelnek majd: Bodor Zoltán (Jobbik), Karácsony Gergely (LMP), Kovácsics Ádám (Jólét és Szabadság Demokrata Közösség), Láng Zsolt (Fidesz-KDNP) és Lévai Katalin (MSZP).

Rovatok