Index Vakbarát Hírportál

Nem láttunk még ilyen száraz novembert

2011. december 1., csütörtök 12:42 | aznap frissítve

A hetek óta tartó, ködös, párás időben a vastag rétegfelhőzetből ugyan néha szállingózott a hó, helyenként gyenge ónos szitálás is kialakult, de országos átlagban az elmúlt hónap csapadékmennyisége még az egy millimétert sem érte el – írta Kurunczi Rita, az idokep.hu meteorológusa.

Mindössze csapadéknyomnyi mennyiség hullott, ezzel pedig – az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint – az elmúlt száztíz év legszárazabb novemberét tudhatjuk magunk mögött: utoljára a századfordulón, 1901-ben hullott ilyen kevés csapadék.

Péntek estig túlnyomóan borult, párás, néhol ködös idő várható, csak délnyugaton szakadozik fel a felhőzet, ott némi napsütés is valószínű. Ködszitálás, ónos szitálás, északkeleten gyenge ónos eső is lehet. A Dél-Dunántúlon néhol megerősödik a délnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken -1, +5 fok között, de délnyugaton 10 fok közelében várható, olvasható a met.hu-n.

A hét végén megérkezik az eső, az előrejelzés szerint jelentős mennyiségű csapadék (legalább 5 mm) az ország területének 40 százalékán valószínű.

Rovatok