Index Vakbarát Hírportál

Tetoválók tanúskodtak a romagyilkosságok perében

2011. december 6., kedd 17:46

Tanúmeghallgatással folytatódott a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere kedden a Pest Megyei Bíróságon. A bíróság meghallgatott két tetoválót is, akik K. István másodrendű és P. Zsolt harmadrendű vádlottnak készítettek tetoválásokat 2001 és 2005 között Hajdúszoboszlón.

A két férfi testén található tetoválásokról, azok jelentéséről és áráról kérdezték őket elsősorban. K. István testén - egyebek mellett - Rudolf Hess képmása, valamint horogkereszt, birodalmi sas, illetve koponya látható. P. Zsoltra többek között, a 88-as számot tetoválták. A tanú közölte, hogy ez a szám a "Heil Hitler" köszönést jelképezi, mert a H az ábécében a 8. helyen áll.

Az egyik tanú megjegyezte, hogy öltözékük és a tetoválások alapján szkinhednek gondolta a két férfit, de ennek ellenére nem érezte, hogy a vádlottak kirekesztőek lennének, negatívan viszonyulnának kisebbségekhez. A két tanú meghallgatása után K. István észrevételként azt mondta: szerinte a tetoválásoknak nincs semmi közük ahhoz, amivel megvádolták őket.

A per szerdán folytatódik. A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő fegyveres és Molotov-koktélos támadások ügyében K. Árpádot, a testvérét, K. Istvánt, valamint P. Zsoltot és a vád szerint az utolsó két gyilkosságban sofőrként közreműködő Cs. Istvánt előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben 14. életévét betöltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.

Rovatok