Index Vakbarát Hírportál

Meghalt a magát szíven szúrt rokkantnyugdíjas

2011. december 31., szombat 16:40 | aznap frissítve

A veszprémi kórházban szombaton meghalt az a zirci férfi, aki a december közepén a veszprémi nyugdíjbiztosítási igazgatóság ügyfélszolgálatán szíven szúrta magát – erősítette meg a Veszprém megyei Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója.

Rácz Jenő hozzátette: a rokkantnyugdíjas az életmentő műtétet követően végig súlyos, életveszélyes állapotban volt.

A férfi december 14-én szúrta meg magát a Veszprém Megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságának ügyfélszolgálatán.

Az 55 éves férfi évek óta rendszeres szociális ellátásban és nyugellátásban részesült, amihez időszakonként orvosi vizsgálatra kell járnia. Az orvos azonban megállapította, hogy a férfi állapota javult, csökkent egészségkárosodásának mértéke.

Réfi Jenő, a nyugdíjbiztosító igazgatójának korábbi közlése szerint a férfit arról tájékoztatták, hogy rendszeres szociális járadékot állapítottak meg részére, vagyis a rokkantnyugdíja november elsejétől megszűnt.

A férfi a korábbi hírek szerint kivárta sorát, megmutatta a határozatot és annyit mondott, „ha ő ennyit ér az országnak, akkor ezt teszi", majd szívtájékon szúrta magát egy késsel.

Az 55 éves zirci férfit mentővel szállították a veszprémi kórházba, ahol megműtötték, de szombaton hajnalban az intenzív osztályon elhunyt.

Rovatok