Index Vakbarát Hírportál

Drámaian romlott a közhangulat 2011-ben

2012. január 3., kedd 09:25 | aznap frissítve

A közhangulat drámai romlása a legjellemzőbb 2011-re, mondta Hann Endre, a Medián ügyvezető igazgatója az  InfoRádiónak. A kormány teljesítményével a lakosság 30 százaléka elégedett, ez 16 százalékpontos csökkenés. Év végén az emberek 80 százaléka szerint mentek rosszul a dolgok, ez több mint 30 százalékpontos emelkedés.

A gazdasági helyzet romlása és az ezzel kapcsolatos egyre negatívabb hírek befolyásolták 2011-ben a közhangulat romlását, magyarázta Hann. Az első másfél év után, amikor sok kemény intézkedést kellett végrehajtani, Hann szerint nincs azzal baj, hogy negatív a közvélemény reakciója. Van még idő arra, hogy ez a tendencia megforduljon, és kedvezőbben lássák a kormány teljesítményét, jegyezte meg az elemző.

Az mégsem nevezhető normálisnak, hogy az emberek négyötöde véli azt, rossz irányba mennek az ország dolgai, mert ez többről szól, mint pillanatnyi elégedetlenség: egy nagyon negatív jövőkép is benne van, mondta a Medián igazgatója. Legutóbb az előző ciklus végén volt hasonlóan magas a rossz irányt érzékelők aránya.

Rovatok