Index Vakbarát Hírportál

KDNP-sek kegyelmet kérnek Gerébnek

2012. február 14., kedd 11:56

Kereszténydemokrata politikusok az államfőhöz fordultak, és elnöki kegyelmet kérnek Geréb Ágnes szülész-nőgyógyásznak, akit a Fővárosi Ítélőtábla pénteken jogerősen is két év letöltendő fogházbüntetésre ítélt . Michl József, Tarnai Richárd és Bús Balázs országgyűlési képviselők levelét a csaladhalo.hu oldalon tették közzé. "Úgy gondoljuk - természetesen tiszteletben tartva a Bíróság döntését - hogy ez az ítélet túlzottan szigorú esetében" – áll a levélben. "Nagyon fontosnak tartjuk, hogy Magyarországon minél több gyermek szülessen, éppen ezért a Magyar Országgyűlés több olyan törvényt is elfogadott az elmúlt másfél évben, amelyek reményeink szerint hozzásegítenek a születésszám növekedéséhez" – tették hozzá.

Michl József kedden az MTI kérdésére ezt azzal egészítette ki: álláspontjuk szerint a szülész-nőgyógyász "már elég időt előzetes letartóztatásban töltött",  azokért a hibákért, amelyeket elkövetett, a méltó büntetését megkapta és letöltötte. (Geréb Ágnes egyébként nem azzal a büntetőeljárással összefüggésben került előzetes letartóztatásba 2010-ben, amelyikben most jogerős ítélet született, hanem egy másik, későbbi esetek miatt, 2010 végén indult büntetőeljárással kapcsolatban.)

A képviselők levelükkel Geréb Ágnes köztársasági elnöktől kért kegyelmi kérelmét akarják megtámogatni, jelezte Michl József, aki szerint egyszerűen "emberi érzésből, emberiességből" fogalmazták meg a levelet. Hozzátette: az emberi élet védelme mindenek feletti, és egy nemzet felemelkedését semmi más nem segíti jobban, mint ha minél több gyermek születik.

Rovatok