Index Vakbarát Hírportál

Merényletet terveznek az esztergomi TV ellen

2012. február 15., szerda 16:18 | aznap frissítve

Nem nyugszanak Esztergomban: a magyar mértékkel mérve is kivételesen gyűlölködő városban most két tévécsatorna esett egymásnak. A Régió TV egy hangfelvétel birtokában azzal vádolja helyi konkurensét és politikai ellenfelét, a KTV-t, hogy ki akarták rabolni, majd Molotov-koktéllal fel akarták gyújtani a szerkesztőségüket. Az ügyben feljelentést tettek és nyomozás indult. A polgármester név szerint megvádolt sajtósának autójába közben csákányt vágtak.

A Régió TV Esztergom (RTVE) szerkesztőségének birtokába került hangfelvétel szerint merényletet és rablást terveztek a televízió stábja és székhelye ellen - közölték egy közleményben. Forrásuk szerint a megbeszélés a konkurens helyi televízió, az esztergomi Körzeti TV (KTV) szerkesztősége előtt, egy lépcsőházban zajlott, a KTV egyik munkatársával.

A felvételen a rablás pontos menetéről, a megszerzett technikai eszközök feketepiaci értékesítéséről, valamint az RTVE székhelyének Molotov-koktéllal való felgyújtásáról is szó esik. Elhangzik Váczy H. István, Tétényi Éva polgármester sajtófelelősének neve is, aki napi kapcsolatban áll a fent említett médium munkatársaival - írják az RTVE közleményében. A hangfelvételen egy férfi - az RTVE szerint a konkurens, Tétényi Éva szimpatizáns televízió egyik munkatársa, V. László - úgy írja le aprólékosan az egyik lehetséges elkövetőnek az RTVE szerkesztőségét, hogy saját elmondása szerint ő még soha nem járt ott, de „Váczy Pilu”, Tétényi Éva sajtófelelőse igen. A felvételen részletesen megbeszélik, hogy melyek azok az eszközök (kamerák, vágópultok, speciális számítógépek), amiket nagy értékük miatt érdemes ellopni, majd a feketepiacon értékesíteni, valamint, hogy a bűncselekményhez hány ember szükséges.

A beszélgetés utolsó 5 percében elhangzik, hogy miután az elkövetők megszerezték az eszközöket, Molotov-koktéllal fejezhetnék be akciójukat.

"Az elmúlt időszakban az Esztergomban kialakult politikai harcok miatt az RTVE munkatársait több alkalommal is megfenyegette egy szélsőséges helyi csoport" - közölte a tévécsatorna - "valamint arra is volt példa, hogy stábjuk csak a rendőrség közreműködésével tudott forgatni, a fent említett csoport tagjainak támadó, agresszív fellépése miatt." A birtokukba került hangfelvétel alapján az RTVE tulajdonosa ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a helyi rendőrségen.

Az RTVE munkatársától megtudtuk, hogy a hangfelvétel egy rendőrség által jól ismert embertől kapták, aki bizonyára nem véletlenül készítette majd juttatta el hozzájuk a felvételt, .

A Komárom-Esztergom megyei rendőrkapitányság kérdésünkre megerősítette, hogy valóban történt feljelentés az ügyben, a nyomozás megkezdődött, de további részleteket egyelőre nem árulnak el. A megvádolt KTV az Index megkeresésére annyit mondott, hogy a nyomozás lezárásáig nem hajlandóak nyilatkozni semmit.

Előzmények

Az RTVE-nek és az ügyben említett Váczy-Hübschl Istvánnak már volt konfliktusa, amikor a televízió azt állította, hogy Tétényi Éva önkéntesei rongálták meg a kábelüket három helyen, és ezért késett az élő követítésük. Ebben az ügyben is feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen. Váczy reagálását a vádakra a honlapján is közzétette a Régió TV Esztergom.

Sőt, a Blikk szerda délutáni cikkében arról számol be, hogy Váczy-Hübschl István reggel arra ébredt, hogy csákányt vágtak az autója szélvédőjébe. Az esztergomi polgármester, Tétényi Éva segítői mindössze hárman maradtak és Váczy-Hübschl István ellen sem ez az első támadás, szerinte a a város előző vezetése mindent megtesz, hogy eltávolítson őket a közéletből.  - írja a Blikk.

Rovatok