Index Vakbarát Hírportál

Egyesület lesz a Békemenetből

2012. február 23., csütörtök 14:46

Brüsszel torz érzékenysége, a szerethetetlen EU, Magyarország méltatlan meghurcolása, a kuruc ellenállás és a marxista ellenforradalom miatt egyesületet alapítottak a januári kormánypárti tüntetés szevezői.

Egyesületet hoznak létre a kormánypárti tüntetés, a békemenet szervezői. Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette be a Békemenet Magyarországért Egyesület (BME) megalapítását.

Marxista forradalom, torz érzékenység, meghurcolás

Bencsik meglátása szerint Európában "marxista ellenforradalom zajlik", Brüsszel "torz érzékenységét" pedig jól jelzi, hogy míg a Gyurcsány-kormány idején nem lépett fel, most Magyarországgal akar példát statuálni.

A magyar helyzetet a 2000-es évek eleji Ausztriájéhoz hasonlította, amikor a szélsőséges Jörg Haider kormányra kerülése miatt az EU politikai szankciókkal sújtotta - Bencsik szavaival "méltatlanul meghurcolta" - az országot. Bencsik a 2004 óta zajló túlzottdeficit-eljárásban most bejelentett pénzügyi szankciókat nem annak tudja be, hogy a kormány gazdaságpolitikája nem garantálja a költségvetés hiányának az elvárt szint alá csökkenését, hanem annak, hogy egy "patrióta, jobbközép kormány irányít a lakosság teljes felhatalmazásával".

Szerethetetlen EU, kuruc ellenállás

Bencsik állítása szerint "Magyarország népe rendíthetetlenül ragaszkodik korábbi döntéseihez", ennek kifejezéséhez kíván eszközt nyújtani a BME. Tiltakozni a strukturális támogatások felfüggesztése miatt viszont legfeljebb csak azután fognak, ha a felfüggesztés a pénzügyminiszterek döntésével véglegessé válik.

A sajtótájékoztatón megszólalt a kormánypárti tüntetés másik kezdeményezője, Bayer Zsolt is. Szerinte "Magyarországról nézve egyre nehezebb szeretni" az EU-t, amely "vegzálja" az országot, ezzel serkenti a "kuruc ellenállást".

Rovatok