Index Vakbarát Hírportál

Több ülést tartott a Schmitt-bizottság

2012. március 5., hétfő 11:37 | aznap frissítve

Egy hónapja dolgozik a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán az a vizsgálóbizottság, melynek el kell döntenie, követett-e el plágiumot doktori dolgozata elkészítésekor Schmitt Pál. A hvg.hu információi szerint Nikolaj Georgijev bolgár kutató eredeti tanulmányából egy példány lelhető fel Magyarországon, ezt egyelőre senki sem kérte el a szerkesztőségtől.

A testület összetétele nem nyilvános, mint ahogy az eddig elvégzett munka sem, annyit lehet csupán tudni, hogy március 28-án közlik jelentésüket.

Tóth Miklós, a Testnevelési és Sporttudományi Kar dékánja a január 25-i tájékoztatón úgy fogalmazott: a bizottság feladata, hogy "minden részletében" feltárja Schmitt "doktori eseményének" részleteit. A dékán több alkalommal is a "doktori esemény" kifejezést használta, ami arra utalhat, hogy nemcsak magát a plágiumgyanús dolgozatot, hanem a védés körülményeit is vizsgálni fogják.

A hvg.hu a bizottság megalakulása után felajánlotta Tóth Miklósnak, hogy a bizottság rendelkezésére bocsátja a tanulmányt, azóta semmilyen megkeresés nem érkezett hozzájuk a TF részéről. Hétfőn a kar vezetése azt írta, a bizottság munkájához szükséges minden szükséges dokumentummal rendelkezik, több ülést is tartottak már.

A hírportál Köztársasági Elnöki Hivatalnál is érdeklődött. Megkérdezték, felvette-e a bizottság a kapcsolatot Schmitt Pállal, esetleg felkérték-e, hogy bemutasson dokumentumokat, részt vegyen egy ülésen. A válaszokra még várnak.

Rovatok