Index Vakbarát Hírportál

Két hónapra bedugulhat a 6-os út

2012. március 13., kedd 14:22

Folytatódnak az M0-ás autóút szélesítési munkálatai, amik hosszú távon segítik majd a közlekedést, de rövid távon hatalmas torlódást okozhatnak. Most például az, hogy március 26-tól május 26-ig az M0-ás budai oldalán lévő a 6-os úti csomópontot az M1-es felé nem használhatják majd az autósok.

Ebben az időpontban ugyanis az állami sztrádaberuházó NIF Zrt. tájékoztatása szerint lezárják az M0 autóút bal pálya (M1 autópálya felé tartó oldal) 6-os úti csomóponti ágát. A lezárás idején új forgalmi sávokat alakítanak ki, miután az egész M0-st kétszer három sáv plusz megállósáv szélességűre építik át.

Ebben a csomópontban a kivitelezési munkálatok a forgalom fenntartásával nem végezhetők el, de a forgalom elterelése és alternatív útvonalak biztosítása feltehetőleg komoly gondokat okoz majd az autósoknak. A lezárt csomópontot csak a BKV Zrt. autóbuszai használhatják majd, amelyek számára kivitelező a lezárás ideje alatt is biztosítja a lehajtást.

A lezárás érinti a Volánbusz Zrt. azon járatait is, amelyek ezt a csomópontot használva haladnak az M0 autóútról Érd irányába. Ezek a járatok a lezárás idején az M0-M6 csomópontján hajthatnak le az autóútról és haladhatnak az M6 autópálya – a lezárás idejére díjmentessé kijelölt szakaszán – Érd felé – közölte a NIF.

A munkálatok következtében forgalmi torlódásokra lehet számítani az érintett szakaszokon, a 6-os út bevezető szakaszán, illetve az M0-ás M6-os és M1-es közötti részén. A Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő kéri az autósokat, hogy az utazásuk tervezésekor ezt vegyék figyelembe.

A lezárás idejére kijelölt terelőút az M0-ról a 6-os úti csomópontnál lehajtani szándékozó személygépkocsik és tehergépkocsik számára – figyelembe véve a párhuzamos úton lévő tengelysúly korlátozást – az M6 autópálya M0 autóút és Érd-Észak csomópont közötti szakasza, amelyet a lezárás idejére a tehergépkocsik számára is díjmentesítenek. Szintén ezt az autópálya szakaszt vehetik igénybe azok a járművek, akik a 6-os útról az M1 autópálya felé szeretnének továbbhaladni.

Rovatok