Index Vakbarát Hírportál

Helyreigazítás

2012. március 19., hétfő 16:02

Az Index.hu-n 2012. március 5-én megjelent, A bölcsődésekre se vigyáznak ingyen című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Budapest XVII. kerületében a bölcsődei étkezés díja havi 12 ezer forint. A bölcsődei étkezési díj összege valójában napi bruttó 470 forint, azaz havi bruttó 9870 forint.

Cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy a XVII. kerület egyik bölcsődéjének vezetője, illetve a kerület alpolgármestere olyan kijelentést tett, amely szerint szeretnék, ha minél többen fizetnék meg a bölcsődei ellátás maximális díját, és kevesen kérnének kedvezményt. A valóságban a XVII. kerület egyik bölcsődei vezetője, illetve alpolgármestere sem tett ilyen kijelentést.

Cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy XVII. kerület egyik bölcsődéjének átépítése miatt az oda járó gyerekek ellátása nyáron csak két hónapra biztosított, amiért viszont három havi étkezési és gondozási díjat kérnének. A valóságban a felújításra kerülő bölcsőde nyári zárva tartása alatt a gyerekek elhelyezése a többi bölcsődében teljes egészében biztosított lesz.

Cikkünkre reagálva a XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának képviselője tájékoztatott arról, hogy a gyerekvédelmi törvény alapján a szociálisan rászorult gyerekek után – amennyiben rendszeres gyerekvédelmi támogatásban részesülnek – gondozási és étkezési díjat sem fizetnek.

A hibáért az olvasók és az érintettek elnézését kérjük.

Rovatok