Index Vakbarát Hírportál

Megvan a lajosmizsei rabló

2012. március 19., hétfő 14:10

Elfogtak egy 33 éves férfit, akit a lajosmizsei takarékszövetkezet kirablásával gyanúsítanak. A férfi, ha valóban ő az elkövető, 1,5 millió forintot zsákmányolt a hónap elején.

Nyíkos Tamás főhadnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, felidézte, hogy a takarékszövetkezetet március 7-én délután, záráskor rabolta ki egy férfi, fegyverhez hasonlító tárggyal a pénztárban lévő készpénzt követelte. A pénzintézetben ekkor már csak három alkalmazott tartózkodott, akik nem álltak ellen.

A szóvivő elmondta, hogy a rendőrök még a rablás estéjén személyleírás alapján azonosították a bűncselekménnyel gyanúsítható férfit, aki békéscsabai állandó lakcímmel rendelkezik, de Dunaharasztiban és Örkényben is szokott lakni.

Elfogatóparancsot adtak ki ellene, amely alapján az Örkényi Rendőrőrs március 14-én őrizetbe vette, majd a nyomozási bíró előzetes letartóztatásba helyezte. A nyomozás ennek ellenére nem zárult le, több részlet tisztázása miatt azt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya tovább folytatja.

Rovatok