Index Vakbarát Hírportál

Tanyákat is veszélyeztet a jászsági erdőtűz

2012. március 25., vasárnap 23:24

Tanyákat is veszélyeztetnek a lángok egy égő erdőben Jászberény és Jászfelsőszentgyörgy között, ahol feltehetőleg egy nádasban napközben már megfékezett tűz éledt újra és terjedt tovább az esti órákban – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese vasárnap az MTI-vel.

Bakó Tibor elmondta: a Jászság hajtai részén található mintegy 300 hektár erdőből jelenleg 20 hektárnyi fa és aljnövényzet lángol. Az ötös, kiemelt fokozatú készültséget igénylő tűzhöz – amely valószínűleg egy napközben a térségben mintegy 50 hektáron pusztító, ám rövid idő alatt megfékezett nádastűz újbóli fellángolását követően keletkezett és terjedt tovább - nem sokkal este 21 óra előtt riasztották a tűzoltókat – fogalmazott az őrnagy.

Jelezte: a környező településekről összesen 8 járművel közel háromtucat tűzoltó vonult a helyszínre. Az elsődleges információk alapján a lángok a környéken több tanyát is veszélyeztetnek. Az oltást jelentősebb akadály nem nehezíti, ám a munka előre láthatólag így is legalább hétfő reggelig tart majd – tájékoztatott az ügyeletes.

Rovatok