Index Vakbarát Hírportál

Halálra éheztették és elégették az állatokat

2012. március 27., kedd 11:03

A dorogi rendőröket a Fehér Kereszt Állatvédő Liga értesítette, hogy a Páskom major mellett, az Epöl és Máriahalom közötti úton három csontig soványodott marhát találtak. Az állatok még éltek, de annyira le voltak gyengülve, hogy nem tudtak lábra állni.

Állatorvost hívtak hozzájuk, majd enni és inni adtak nekik. Az állatorvos ekkor még engedélyt adott a gazdának, hogy a marhákat az istállóba vigye és ott jobb körülményeket biztosítson számukra. Szétnézett az istállóban, hogy meggyőződjön, elegendő élelmük van az állatoknak, de a tanya erdővel szegélyezett részére nem látott rá.

A Páskom major hátsó részére már csak a rendőrök látogattak ki másnap, és pokoli körülményeket találtak.. Egy szemétdombon műanyag flakonok, nejlondarabok, üveg és fém hulladékok társaságában szénné égett szürkemarha és rackajuh-tetemek hevertek, azaz jobbára csak szarvak és csontok.

Nem voltak túl jó állapotban a mnég életben lévők sem. A tanya közepén mintegy 250 állat legelészett, ránézésre valamennyi igen gyenge, alultáplált állapotban volt. A tanya tulajdonosát elfogták, és állatkínzás bűntett megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak ellene.

Rovatok