Index Vakbarát Hírportál

Schmitt Pál nem mondott le

2012.03.30. 13:36

Schmitt Pálnak nem esett jól, hogy míg Szöulban képviselte az országot, meghatározó gazdasági szakemberekkel tárgyat és felszólalt egy nukleáris biztonsági világkonferencián, sőt a dél-korei elnökkel tárgyalt, addig az egyetem szenátusa őt meg sem kérdezve, egy napot sem várva döntött kisdoktori címének megvonásáról, hangzott el a köztársasági elnökkel készült péntek esti MTV-interjúban.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Képtelenek lennénk idézni a Szili-párt, a Szociális Unió közleményét, mert unalmasabb, mint ha Harrach Péterből 80 százalékos, Stroh rum erősségű párlatot készítenénk. Szili sajátos bravúrja, hogy a közleményben egyszer sem írja le Schmitt nevét, viszont javasolja a közvetlen elnökválasztás bevezetését.

  • Előre borítékolható, hogy az esti műsorsáv fő attrakciója lesz a Híradó utáni Schmitt-interjú. A köztársasági elnök állítólag élőben fog beszélgetni az MTV riporterével, de a beszélgetés tartalmáról egyelőre nem szivárgott ki semmi.

    Úgy tudjuk, hogy az erős köztévés mezőnyből Gulyás Istvánra esett a választás a fontos esemény levezetésére.

  • őrült találgatás folyik a Palota előtt, hogy mit is jelent mindez. Közben néhány rendőr térfigyelő kamerát kezdett felszerelni az épület közelében álló zászlórúdra. Már minket is megbetegített a kombinálás: lehet, hogy azért szerelnek föl kamerát, mert újabb tüntetésekre számítanak, mert ők már tudják, hogy azt jelenti be az interjúban, hogy NEM mond le? Ez már tényleg beteges, abba is hagyjuk a találgatást.

  • A maroknyi sátras tiltakozó addig marad, míg az elnök le nem mond - mondta Dorosz Dávid LMP-s képviselő. Egy idősebb férfi cserébe azt mondta, hogy bezzeg a patkány Göncz ellen nem tüntettek, egy másik férfi meg azt javasolta, hogy inkább a zsinagóga előtt demonstráljanak.

  • Megkértem Plankó riportert, hogy számolja meg, hány aktivista tüntet a Sándor palota-előtt. 11 darab. A Népszabadság már idézett cikkének címe: LMP-ostrom alatt a Sándor-palota. Mit szólnának, ha kijönnének egy MTK-meccsre??

  • Frissült a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapja: levették Schmitt Pál pénteki programjait. A tévényilatkozatról nincs szó. Közben Karl Erjavec szlovén külügyminisztert fogadta Martonyi János, szerencsére a kétoldalú kapcsolatokat semmilyen vitás kérdés nem terheli, írta az MTI.

  • akkor zseniális, sőt kormeghaladó lenne, ha interjú formájában tenné.

  • Kiss Norbert a bejelentésekor valamiféle interjút emlegetett, elemzőink ebből arra következtetnek, hogy talán mégsem mond le az elnök, hiszen ki mondana le egy interjúban.

    - Elnök úr, felmerült, hogy lemondjon?

    - Most, ahogy mondja, nem is tűnik hülyeségnek. Igen, tudja mit, vegye úgy, hogy ezennel le is mondtam.

  • Schmitt Pál kikerült mindenkit

    Miközben Kiss Norbert, a KEH vezetője beszélt az újságírókkal, azalatt a köztársasági elnököt szállító konvoj elhagyta a Sándor-palotát.

  • Egyelőre annyit tudni, hogy Schmitt valamit bejelent a nemzetnek a köztévén, a Híradó után. Ekkor a Marslakók menne az M1-en, így két lehetőség van: az elnök Mazányi Eszternek meséli el az elmesélendőket vagy csúsztatják a soros epizódot.

  • Kiss kérdésekre sem árulta el, hogy az elnök élő adásban lesz este vagy felvett anyagot adnak le.

  • Kiss Norbert a Sándor-palota előtt bejelentette: Schmitt Pál ma, pénteken este a közszolgálati tévében, a Híradó után minden kérdésre megadja a választ.

  • Az imént hirtelen rendőrök sorakoztak fel a Sándor-palota sarkánál, majd nyílt a kapu és 3 autó kanyarodott ki, majd húzott el. Az összes fotós odarohant, mindenki biztos abban, hogy Schmitt Pált vitték ki az épületből.

  • Az, hogy létezik olyan, hogy Fiatal Magyar Golfozók Érdekvédelmi Egyesülete. Az ő sztrájkjukhoz  szívesen csatlakoznék.

  • Most telefonálta meg a Sándor-palota előtt dekkoló Plankó riporter, hogy nemsokára kimegy a térre Kiss Norbert, a köztásasági elnök szárnysegédje és kommunikációs atyúristene, és mond valamit az újságíróknak. Gondolom, nem AZT, de mindenki izgalomba jött.

    Kiss Norbert óriási kedvencünk, mivel az a fajta politkusfüggelék, aki a főnökről szóló, neki nem tetsző cikkek után acsargó arccal, szándéka szerint fenyegetően néz, mérhetetlen örömet okozva a szerzőknek.

  • Bár a KEH honlapjáról még nem szedték le, a Parlamentben Schmitt Pál nélkül adták át az innovációs nagydíjakat. Az egyik elismerést az Egis kapta a vérrögképződés megelőzésére kifejlesztett filmtablettáért.

  • Erre varrjanak elemzőbőrből varrott gombot: az este 7 órás nagy bécsi Munkácsy-kiállítást, aminek a megnyitását Schmitt köztársasági elnök ma délelőtt mondta le, a NEFMI vadi friss közleménye szerint Réthelyi miniszter fogja megnyitni. Mit is jelent mindez a Nagy Kép szempontjából?

  • Az egész komcsi sajtó soha nem látott izgalmi állapotba került. Ilyenkor derül ki, milyen irtózatos frusztráció gyűlhetett össze bennük. A Népszabadság például a következő címmel tudósít a Várból:

    Orbán, vidd a haverod! LMP-ostrom alatt a Sándor-palota

    Az LMP-ostrom a valóságban azt jelenti, hogy egy nagy palota előtt nagyon kevés ember kis sátrakban üldögél.

  • Itt van például kedvenc hegedűsünk, Mága Zoltán. Másnak talán gondot okoz, ha döntenie kell Edvin Marton, Illényi Katics és Mága Zoltán között, de nekünk nem. Talán nem véletlen, hanem egyfajta égi jel, hogy Mága pont most kapta meg a Hűség a Hazához Érdemrend Nagykeresztjét az Igazolt Magyar Szabadságharcos Világszövetségtől. Egyet épp elvesztünk, de nyerünk helyette egy talán még jobbat!

    Az oklevél tanúsága szerint a művész azért kapta a nagykeresztet, "hogy ébresztője és figyelmeztetője legyen minden szabadságát szerető honfitársnak, megmaradni annak, aminek Isten teremtette: magyarnak!"

    Mága most sem TF-diplomával gurigázott, ugyanis az alábbi verssel köszönte meg a díjat:

    Nincs az a földrész, hol lábam még ne lépkedett volna,
    Száz ország városából szívtam magamba az út porát,
    de lelkemben, s elmémben mindig otthon jártam,
    és magam előtt láttam szüleim ablakát.

    Ezer kapoccsal Tehozzád kötődöm,
    s elválni tőled soha nem fogok,
    mert tudom, a nemes lelkek hazára lelnek,
    és nékem te maradsz örökre Otthonom.

    A Szülőhazából csak az vágyik el,
    ki borús, üldözött, vagy céltalan,
    de én az országért dobogó szívemmel hirdetem:
    itt születtem, békében élek, és boldogan.

    Szívünk, mint egyedül fegyverünk,
    küzd és harcol a honért, a nemzetért,
    s tizenötmillió ajak országunk himnuszát zengve fohászkodik a régi otthonért.

    Éljünk hát együtt békében, s jóban,
    és hirdessük, számunkra itt van az Ararát,
    s zengje szívünk, lelkünk bárhol is járjunk:
    Szép vagy, gyönyörű vagy, Magyarország!"

  • Jégdara hullott Nyírmadán és Gyulán, közölte az időkép a Facebookon.

  • Ez igen, földig hatjuk bolgárbőr kalapunkat Schmittné Makray Katalin előtt. Miközben a férje vagy tépelődik vagy összeomlott vagy már egyenesen a puccsista TEK-esek bábja, mindenesetre eltűnt a nyilvánosság elől, a feleség állja a sarat. És méghozzá milyen sarat! Nem elég, hogy volt olyan tökös és péntek délelőtt megjelent egy nyilvános eseményen, de az az esemény egy zarándoklat, ahol a fotózkodáson kívül gyalogolni is kell. És ha mindez nem lenne elég, smárolnia kellett Papp Lajos szívsebész professzorral, akit egyszer homlokon rúgott a Földanya kancája és azóta olyan furcsákat beszél.

    Én nem vetném el azt a megoldást sem, hogy Makray Katalin legyen az új köztársasági elnök.

  • és szabályszerű négerpuccsot vízionál a Sándor-palotába. Bizony, bizony, kedves Amerikai Népszava, ki hitte volna, hogy pont hazai pályán, összeesküvéses paranoiában fogtok ilyen csúnyán lemaradni a hazai kistervértől!

    Információink szerint a köztársasági elnök lényegében a legegyszerűbb kérdésekben is döntésképtelenné vált, tegnap este óta a Terrorelhárítási Központ (TEK) szakemberei irányítják az államfő lépéseit.

  • Újságíróként 5-10-szer találkoztam Schmitt Pállal, és pont ugyanaz fogott meg benne, ami olvasónkat, Zsuzsát. Pedig előttem sohasem hajolt meg enyhén és csókot sem emlegetett. Na ez az, amire sem Mádl Ferenc, sem Sólyom László nem lett volna képes! Sőt ha Sólyom a pléhmosolygás közben megmozgatta volna a zoknis lábujjait a bőrszandálban, Zsuzsa talán örökre elveszíti a hitét a fékek és ellensúlyok rendszerében.

    Tavaly a Várban bóklásztam, amikor egy darab testőrrel felszerelkezve szembe jött velem Schmitt Pál a Sándor Palota előtt. Gyorsan lekaptam, majd amikor mellém ért, mivel épp rám nézett, úgy gondoltam, köszönni illik, - anyukám anno azt mondta, köszönjünk annak, akit ismerünk-, úgyhogy minden fakszni nélkül annyit mondtam, "Jó napot kívánok."

    Legnagyobb döbbenetemre Schmitt Pál megállt, enyhén meghajolt és azt mondta: "Kezét csókolom." Majd továbbment. Ebből leszűrtem, hogy ugyan Köztársasági elnöknek felejtős, viszont kifejezetten udvarias és sallangmentes. Ja, és sokkal magasabb, mint a TV-ből gondoltam.

    Zsuzsa

  • Gyurcsány Ferenc szerint Schmitt Pálnak köztársasági elnökként már csak órái, legfeljebb napjai vannak hátra, ezért a parlamenti képviselettel rendelkező demokratikus pártoknak már az új államfő megválasztásán érdemes gondolkodniuk. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke azt mondta: mivel a Fidesz-KDNP képtelen volt egyedül alkalmas köztársasági elnököt választani, bár az ehhez szükséges többsége továbbra is megvan az Országgyűlésben, erkölcsi értelemben elveszítette a jogát arra, hogy ismét az ellenzék egyetértése nélkül válasszon államfőt. (MTI)

  • Sikerült megszólítani az első, a Palotából érkező embert. A tunéziai nagykövetség munkatársának bizonyult, aki valami meghívót hozott az elnöki hivatal egyik dolgozójának. Kikérdeztük, bent nem tapasztalt semmi szokatlant, minden úgy zajlik, mint máskor.

  • Lajosmizsén egy ismeretlen levágott lófejet dobott az útra egy elhaladó lovas kocsiról. A Lajosmizsei Rendőrőrs a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűncselekmény miatt indított nyomozást.

  • Nagy franc a Pali, de aranyos franc - nagyjából ez a kép rajzolódik ki az összes, Schmitt Pálról szóló anekdotából. Kő András sportújságírónak ő maga sztorizott a 2005-ben megjelent Vendégségben: Schmitt Pál című kötetbe az egyetemi évekről.

    A kedvenc tantárgyai a gazdaságtörténet, az angol nyelv és az orosz voltak. A statisztikát, a könyv-és számvitelt, a matematikát viszont nem kedvelte. Utóvizsgázott áruismeretből, állítólag azért, mert az órán fecsegett. Egy szigorlaton csak Meszéna Miklós válogatott karvívó ajánlásával ment át, teljesen felkészületlen volt, de annyira, hogy a tétel helyett egy autót rajzolt a papírlapra.

  • A szűk körű társaság előtt Orbán Viktor minden bizonnyal nem csak azt ismételgeti, hogy Schmitt Pált az alkotmány rendelkezései sérthetetlenné teszik.

  • Két mikrobusz és egy járőrkocsi.

  • A Sándor-palota sarkánál dobpergéssel kísérve megjelent egy csapat egyenruhás őr. A jelenetet mégsem szuronyroham követte, hanem szakszerű őrségváltás. Olyan ez, mint a Csupasz pisztolyban: próbálják fenntartani a normalitás látszatát, miközben az egész azért nagyon furcsa. De a parádézó őrök és a sátras tüntetők világa egyelőre jól megfér egymás mellett.

Rovatok